Da Kjos kom skiftet USA-flyplassen navn

Bjørn Kjos og Norwegian har sørget for økt aktivitet på den lille flyplassen Stewart nord for New York. Foto: Norwegian

For reisende fra Oslo er John F. Kennedy-flyplassen (JFK) og Newark (EWR) de eneste aktuelle flyplassene å benytte når  man skal fly direkte til New York fra Gardermoen.

Norwegian bruker JFK fra Oslo, mens SAS bruker Newark.

Etter at Norwegian i fjor opprettet ruter med sine nye fly av typen Boeing 737 MAX, dukket det opp et helt nytt flyplassnavn fra Norge.

Fra Bergen startet Bjørn Kjos rute til den helt ukjente flyplassen Stewart International Airport nord for verdensmetropolen. De som kjøpe billett til denne New York-ruten havnet et godt stykke unna verdensmetropolen.

Ikke bare var flyplassen ukjent og langt unna Manhattan for de fleste, mange stusset nok over det noe pretensiøse navnet siden flyplassen ikke hadde en eneste utenlandsrute.

Etter at Norwegian dukket opp har det blitt mer sving på sakene og flyplassen fikk for noen dager siden  nytt navn.

Nå heter den New York Stewart International Airport, for å tydeliggjøre sin beliggenhet. Flyplassen ligger faktisk rundt halvannen times kjøring fra Manhattan.

Ønsker seg flere ruter

Nå er det ikke bare snakk om nytt navn, nylig ble det kjent at lufthavnen også skal få et skikkelig oppgradering der eierne spytter inn 37 millioner dollar slik at den bedre skal være i stand til å håndtere en økende trafikk. I tillegg skal noen av pengene brukes til å markedsføre flyplassen overfor nye flyselskaper.

 

LES OGSÅ: Her får du kjøpt flybilletter til populære reisemål for noen hundrelapper

 

Norwegian har ruter til Stewart ikke bare fra Bergen, men også transatlantiske ruter fra Edinburgh, Belfast, Dublin og Shannon.

For nordmennene betyr navneskiftet ikke stort, det norske selskapet har helt siden første flyvinger i fjor brukt navnet New York – Stewart om flyplassen.

Norwegian flyr som før

Kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian sier at både kundene og selskapet er fornøyd med å bruke flyplassen:

-Vi har brukt navnet Stewart-New York hele tiden. Belegget på ruten Bergen – New York er tilfredsstillende, med en overvekt av amerikanske reisende som vil besøke Vestlandet og Norge. Vi har ingen planer om å øke antall flyvninger nå, opplyser han.

LES OGSÅ: Fortsetter å selge taxfree på fly tross salgsnedgang

LES OGSÅ: Derfor holder flyselskapet seg unna Norge