Europas beste flyplasser er kåret

Mange nordmenn har München flyplass som en favoritt. Også i år ble den kåret til Europas beste. Foto: Flughafen München GmbH

Ut fraDet britiske analyse- og konsulentselskapet Skytrax.com rangerer hvert år de 100 beste flyplassene i verden, basert på en kåring blant millioner av reisende. Kåringen kalles World Airport Awards.

Nå er 2018-listen klar, og viser at det nesten er blitt en tradisjon at Singapores flyplass, Changi, stikker av med den aller gjeveste tittelen. På andreplass kommer Incheon flyplass i Seoul, også den alltid helt i toppen av listen.

I Europa, derimot, er det noen endringer. Helt på topp kommer flyplassen som er mange nordmenns favoritt, München flyplass som er et av knutepunktene til SAS-partner Lufthansa. På andreplass kommer London Heathrow, fulgt av Zürich Airport på tredjeplass.

Følg flysmart24.no på Facebook og få reisenyhetene først

I Skandinavia og Norden er det Helsingfors Airport (nr. 16 på verdenslisten) som er rangert som den beste, og har skjøvet Kastrup i København (nr. 19 på listen) ned noen hakk.

Deretter må man lete langt ned på listen for å finne Oslo og Stockholm. Den svenske hovedflyplassen Arlanda har nemlig passet Oslo Lufthavn, som nå er sist på listen over de beste flyplassene i Skandinavia.

Stockholm havner på 58.plass, mens Oslo er plassert som nummer 61. Keflavik Airport ved Reykjavik er ikke med blant de 100 beste.

Så kan trøsten for de dårligst plasserte skandinaviske flyplassene være at det fins en rekke av verdens kjente knutepunkter som er enda verre plassert enn våre. Los Angeles, for eksempel, er helt nede på 72. plass, mens kjente JFK-flyplassen i New York ligger litt høyere – på 69. plass.

Ut fra listen over verdens beste kan vi lage denne rangeringen for Europa:

  1. München
  2. London Heathrow
  3. Zürich
  4. Frankfurt
  5. Amsterdam
  6. Helsingfors
  7. Wien
  8. København
  9. Hamburg
  10. London City

Kilde: Skytrax.com

LES OGSÅ: Her er Europas største flyselskaper
LES OGSÅ: Her finner du de aller billigste flybillettene
LES OGSÅ: Utlendinger kritisk til prisnivå og service på Oslo Lufthavn