Her er verdens beste shopping-flyplasser

Er flyplass-shopping en lidenskap for deg? Da skal du reise til London og bruke Heathrow-flyplassen. Foto: Heathrow Airports Limited

Liker du flyplass-shopping? I så fall fins det nå en oversikt som forteller deg hvilke flyplasser som har det beste butikk-tilbudet.

Oversikten er stemt frem av millioner av reisende av det britiske analyseselskapet Skytrax.com, og viser at verdens flypassasjerer rangerer hovedflyplassen i London – Heathrow – som shoppingmekka nummer én blant verdens lufthavner.

Ikke rart. Heathrow er en av verdens travleste flyplasser, og folk fra hele kloden strømmer inn og ut av flyplassen hver eneste dag. Årlig besøkes flyplassen av rundt 80 millioner passasjerer, og har flere hundre butikker som hver dag slåss om passasjerenes reisepenger.

Heathrow har derfor laget sitt eget fordelsprogram – Heathrow Rewards – der medlemmer som handler samler opp bonus i form av gavekort (vouchers) som de senere kan bruke til å betale med.

Følg flysmart24.no på Facebook og få reisenyhetene først

Nå er det ikke mye verre stilt hos nummer to på listen, Changi-flyplassen i Singapore, som i år nok en gang ble kåret til verdens beste flyplass.

Changi har et shopping-fokus som er hakket hvassere enn London. I Singapore får kunder som flyr bestemte flyselskap en voucher når de mellomlander. Gavekortet er på 20 singapore-dollar, og skal stimulere folks handlelyst.

Flyplassen er ellers et underholdningsmekka som det ikke fins maken til i verden. Så populær er flyplassen at enkelte reisende faktisk legger flyturen sin via Changi, bare for å oppleve de spektakulære facilitene som bl.a. består i eget svømmebasseng, flere botaniske hager, døgnåpen kino og selvsagt et vidt spekter av butikker og restauranter.

Dette er Skytrax’ rangering av flyplass-butikker:

  1. London Heathrow
  2. Singapore Changi
  3. Hongkong
  4. Doha Hamad
  5. Amsterdam
  6. Incheon Seoul
  7. Dubai
  8. Roma Fiumicino
  9. Paris CDG
  10. Frankfurt

Kilde: Skytrax.com

LES OGSÅ: Krever betalt for å la reisende gå først om bord
LES OGSÅ: Nytt sikkerhetsutstyr ødela reisendes klær
LES OGSÅ: Fikk ikke sove om natten, fikk nesten gratis ferie