Fulle flygeledere skapte kvalme på fly

SAS. Foto: Halvor Solhjem Njerve

Et gruppe fulle flygeleder om bord på et SAS-fly fra Stockholm til Kiruna i helgen, skapte så mye kvalme at barnefamilier måtte flyttes og alkoholservering stanses.

Flygelederne skulle på en den årlige, internasjonale konferansen for flygeledere, Golden Flight Level 2018, som ble arrangert i den nordsvenske gruvebyen. Om bord på flyet var et hundretalls flyveledere som skulle på denne konferansen, både svenske og utenlandske ansatte.

Flyet hadde ikke kommet lang før flygeledernes oppførsel skapte så store problemer for personalet at all alkoholservering måtte stanses. Et førtitalls av disse var høyrøstede og kraftig beruset, og virket truende på kabinpersonalet.

Ifølge den svenske avisen Expressen kom det også med trusler mot SAS og skal ha sagt at SAS ville få problemer med å fly i svensk luftrom. De nektet å etterkomme beskjeder fra kabinpersonalet, og barnefamilier om bord ble så urolig at de fikk flytte til andre deler av flyet.

Per Fröberg, pressesjef hos Luftfartsverket, sier til avisen at det i utgangspunktet ikke er noen sak for arbeidsgiveren fordi dette skjedde på flygeledernes fritid.

-Vi kan, like lite som noen annen arbeidsgiver, ta ansvar for hva medarbeiderne gjør på sin fritid, sier han til avisen, men legger til:

-Er det noe som trenger å bli håndtert internt etter denne hendelsen så kommer vi til å gjøre det, sier Fröberg.

SAS bekrefter at det oppsto problemer på den aktuelle flyvingen og at de måtte stanse alkoholserveringen.

-Vi ser svært alvorlig på det som har skjedd, og vi kommer til å følge opp denne saken overfor alle de andre som var om bord på dette flyet, sier SAS’ presseansvarlig, Freja Annamatz.

Likte du flysmart24.no? Lik oss på Facebook så får du reisenyhetene først