Verdens lengste flyrute vil vare nesten et døgn

Kabinen på Airbus A350, som skal fly rekordruten på 19 timer, er spesialinnredet. Det kan trolig gi et viktig konkurransefortrinn. Foto: Singapore Airlines

På slutten av dette året settes det som blir verdens lengste flyrute i gang. Den vil vare i 19 timer. For å orke den lange flyturen blir kabinen spesialinnredet.

Det er Singapore Airlines som står bak ruten, som skal gå fra Singapore til Newark-flyplassen utenfor New York.

Rekord-ruten vil vare én time lenger enn flyruten som i dag er verdens lengste.

Nå er det ikke bare kabinen som blir spesiallaget for en så lang rute. Flyfabrikken, europeiske Airbus, har laget en spesialversjon av sitt nye langdistansefly A350 som heter  A350-900 Ultra Long-Range.

Så ny er flytypen at det første flyet hadde sin jomfrutur bare for noen dager siden. Da fløy det en fem timer lang vellykket testtur ut fra fabrikken i franske Toulouse.

LES OGSÅ: Utsatt for intim beføling i sikkerhetskontrollen på Gardermoen mens andre så på

Singapore Airlines har planlagt for at det nye flyet vil fly så lange ruter at det vil bli stilt spesielle krav til de reisendes komfort. Derfor vil flyet bli inndelt i bare to klasser, business og en premium økonomi-seksjon med god benplass og sittekomfort.

Richard Johnsen er direktør for Asia-Stillehavet hos reisebyrågiganten Carlson WAgonlift Travel (CWT) og sier til avisen The Straits Time at den nye generasjonen av langdistansefly som skal betjente de ultralange rutene, blir spesialdesignet for å gi en best mulig pssasjeropplevelse.

LES OGSÅ: Business-reisende stjeler som ravner fra fly

-Disse flyene gjør det mulig å jobbe og reise samtidig. Bedre kabiner reduserer reisetretthet og gjøre at passasjerene kan jobbe i en lengre periode om bord, sier Johnsen.

De samme hensyn tok australske Qantas da det for noen uker siden startet verdens lengste flyrute med Boeing 787 Dreamliner. På ruten, fra Perth til London, blir det servert spesiallaget mat som skal redusere dehydrering, stimulere søvnen og redusere jetlag.

LES OGSÅ: Fant hårstrå i maten, forlangte business-billetter for hele familien

Når Singapore Airlines åpner ruten til Newark betyr det at selskapet tar tilbake eierskapet til verdens lengste flyrute. Den samme ruten ble lagt ned i 2013 fordi den ikke var lønnsom lenger.

Da overtok Qatar Airways rekorden med sin rute mellom Doha og Auckland på New Zealand, som tar 18 timer.

Singapore Airlines har også planene klar for å gjenoppta sin tidligere nonstop-rute mellom Changi-flyplassen og Los Angeles. Den blir imidlertid på «bare» 15 timer.

Likte du flysmart24.no? Følg oss på Facebook så får du reisenyhetene først