Vil forby trangere seter på flyene

Amerikanske flyselskap kan bli lovpålagt å ha en minimumsavstand mellom setene. Foto: American Airlines

Flypassasjerene har fått nok av pinetrange plasser på flyene, der seteavstanden er så kort at det knapt er mulig å sitte normalt. Nå kan det komme minimums-mål på amerikanske fly.

Ifølge bladet Travel and Leisure er det snakk om å forby flyselskapene å stappe inn så mange seter i flyene sine at det blir vanskelig å evakuere dem under en nødsituasjon.

Det er hensynet til folks helse og passasjerens sikkerhet som ligger bak forslaget.

Lovendringen kan bli innført om kort tid. Forslaget er allerede godkjent av Eepresentantenes hus, og skal nå videre til Senatet.

Forslaget går ut på at det skal ta kabinpersonalet maksimalt 90 sekunder å evakuere flyene. Minimums-avstanden mellom setene er ennå ikke innbakt i forslaget, det vil Federal Aviation Administration (FAA)utarbeide senere.

– Efter at flyselskapene presser flere og flere seter inn i flyene har vi kommet til et punkt der vi ikke lenger når opp til disse kravene. Det er viktig å få ut passasjerene fra flyet så fort som mulig, sier demokraten  Peter DeFazio i representantenes hus til Travel and Leisure.

Hvis saken passerer Senatet vil det ikke bare innebære en ny minimumsavstand mellom setene, men bety en forandring på flere forhold under en flytur:

Det vil gjøre det ulovlig å kaste av reisende som allerede har kommet om bord i flyet, og den vil også gjøre det ulovlig å føre telefonsamtaler om bord.

Likte du flysmart24.no? Lik oss på Facebook så får du reisenyhetene først