Nå koster Syden-turen bare noen få hundrelapper

Den som kan reise på ferietur nå kan gjøre et skikkelig billettpris-kupp. Foto: Apollo

De store charterselskapene lanserer nå ultra-billige flybilletter til en rekke populære feriemål. Prisene er så lave at selv lavprisselskapene må gi tapt. Turer til de populære feriemålene ved Middelhavet går for noen få hundrelapper, og det tur/retur. -Vi skal ha smekkfulle fly, sier informasjonssjefen hos Ving.

Det er den reduserte etterspørselen etter Syden-turer i mai og juni som får reiseselskapene som Ving, Apollo og Solia til å senke prisnivået til det som nærmest er å betrakte som en symbolsk pris for flyturer som varer i tre-fire timer.

Her er billett-eksempler som flysmart24.no fant fredag morgen.

Den som er på utkikk etter et priskupp kan velge mellom over 500 ulike turer med kun fly, og vi har satt opp en liste over de aller billigste som vi har rangert etter pris:

1.juni Oslo – Mallorca – tur/retur – 395 kroner (Ving)

6. juni Trondheim – Split/Kroatia – tur/retur – 395 kroner (Ving)

19. mai Oslo – Split/Kroatia – tur/retur – 495 kroner (Ving)

6. juni Oslo – Gran Canaria – tur/retur – 595 kroner (Ving)

14. juni Oslo – Chania/Kreta – tur/retur – 795 kroner (Ving)

12. mai Bergen Split/Kroatia – tur/retur – 898 kroner (Apollo)

14. juni Oslo – Heraklion/Kreta – tur/retur – 995 kroner (Ving)

17. juni Oslo – Rhodos – tur/retur – 995 kroner (Apollo)

12. mai Oslo -Faro/Algarve – tur/retur – 995 kroner (Solia)

19. juni Oslo – Tenerife – tur/retur – 995 kroner (Ving)

12. mai Oslo – Kalamata/Peloponnes – tur/retur – 998 kroner (Apollo)

Dette er kun et utvalg av reise. Hvis du klikker på denne lenken får du opp en full oversikt over alle tilgjengelige billetter fra de ulike flyplassene i Norge som lavpris-billettene omfatter. Prisene er dynamiske og kan endre seg på kort varsel.

Terje Berge. Foto: Finn

Eksemplene gjelder kun fly, og slenger du på en hundrelapp hver vei, får du servert et måltid på linje med de som har kjøpt hele reisepakken der hotell er inkludert.

Det gunstige er at også for hotellene er det lavsesong. Derfor er det store muligheter for å skaffe seg rimelig overnatting nå i disse to månedene.

-Dette er lave priser som det alltid er helt i begynnelsen av charterselskapenes sommersesong, sier kommersiell direktør i Finn Reise, Terje Berge, til flysmart24.no.

Han forklarer hvorfor situasjonen blir slik:

-Nå i lavsesongen er det veldig mange seter som skal fylles før folk flest har anledning til å reise. Derfor ser vi flere gode flykupp for dem som kan reise nå. Dette selv om det er færre kun flyseter i år enn i fjor på denne tiden da det er et generelt bedre salg på Syden-turer i år, sier Berge.

Siri Røhr-Staff er informasjonssjef hos Ving. Hun forteller dette om bakgrunnen for de ultra-billige billettene:

-Vi har nærmeste måneden et belegg på turene våre på 96 prosent og dermed langt over det lavprisselskapene kan skilte med. Vi har en målsetning om å fylle våre fly til over 99 prosent og om det er nødvendig så dumper vi billettene til et nivå som gjør at de blir solgt, sier hun.

Likte du flysmart24.no? Lik oss på Facebook så får du reisenyhetene først