Se halefinne bli kappet av i kollisjon på flyplassen

Dette er en video du ikke har sett mange av: I stor fart kolliderer en Airbus A330-maskin fra flyselskapet Asiana Airlines med flyet fra Turkish Airlines. Resultat: Halefinnen på Turkish-maskinen blir klippet av.

Den dramatiske hendelsen inntraff på Istanbuls hovedflyplass Ataturk søndag, og ble fanget opp av et overvåkingskamera på flyplassen.

At to fly støter inn i hverandre på flyplasser skjer fra tid til annen. Det er ofte trange områder, og med store vingespenn kan uhellet fort være ute. Selv om de materielle skadene kan virke beskjedne, blir det fort snakk om store summer når flyene skal repareres.

Regningen fra dagens hendelse blir garantert av det store slaget.

Hendelsen i Istanbul er nemlig av den mer dramatiske sorten.

Her kommer Asiana-flyet i relativt høy hastighet og smeller den ene vingen inn i flyet fra Turkisk Airlines, med den følge at deler av halepartiet blir smadret.

Turkish-flyet er av typen Airbus A321. Asiana-flyet skulle til Seoul.

Videoen fant fort sin vei til YouTube, og du kan se den dramatiske hendelsen her:

Omstendighetene bak hendelsen er ikke bekreftet ennå, men ifølge nettstedet Aviaton Safety skal flyet fra Turkish Airlines nettopp ha landet fra Ercan, og hadde tatt oppstilling ca 30 meter fra gaten på terminal 4.

På samme tidspunkt takser Asiana-flyet for å komme ut på rullebanen for å ta av mot Seoul, og det er i forbindelse med denn manøren at sammenstøtet skjer.

Følg flysmart24.no på Facebook og få reisenyhetene først

Her er bilder av flyet til Turkish Airlines etter den dramatiske hendelsen:

LES OGSÅ: Vil gjøre flyreisen opp mot 650 kroner dyrere

LES OGSÅ: Gikk inn for landing på feil flyplass

LES OGSÅ: Afrikansk SAS-partner storsatser på Norge