Hest kollapset i norsk feriefavoritt, dyrevenner raser

Slik fant spansk polit den døde hesten i Las Palmas. Foto: Polica Local LPA

Dyrevenner reagerer etter at en hest, brukt til turistkjøring, kollapset og døde midt i gaten i Las Palmas. Turister blir bedt om å holde seg unna denne type tilbud. -Hjerteskjærende, mener Dyrevernalliansen.

Hendelsen inntraff på formiddagen 14. mai. Politiet i Las Palmas, hovedbyen på den norske feriefavoritten Gran Canaria, la ut bilder av hendelsen på sin Twitter-konto. Dette har skutt ny fart i motstanden mot bruk av dyr i turistindustrien.

Tristón – som hesten het – skal angivelig ha kollapset av utmattelse, og lå ved siden av sin vogn da politiet kom til åstedet.

Reaksjonene etter publiseringen av bildet lot ikke vente på seg. Dyrevernorganisasjoner tar nå kraftig avstand fra måten dyr blir behandlet på, og mange oppfordrer turister til ikke å benytte seg av tilbud der dyr blir brukt i turisttransport.

Også i Norge reagerer Dyrevernalliansen sterkt:

-Dette er et hjerteskjærende eksempel på hvordan dyr misbrukes i forbindelse med turisme. Dessverre er det ikke uvanlig. Dyrevernalliansen anbefaler å velge bort aktiviteter og turer hvor dyr utnyttes, sier kommunikasjonsrådgiver Kaja Ringnes Efskind til flysmart24.no.

Hun advarer mot denne type tilbud:

-Hester som brukes til bykjøring har det som regel ikke bra, så unngå dette. Delta heller ikke i ridning hvis du har mistanke om at hestene eller eslene ikke får nok hvile, eller ser magre ut. Ikke delta på turer som rodeo, tyrefekting, og delfinshow. Unngå også sirkus, akvarium og dyreparker; på slike steder er det ofte dyr som ikke har det godt, mener hun.

Ifølge den svenske avisen Expressen har over 10.000 personer engasjert seg på Facebook-siden til organisasjonen Djurenes Rätt etter at hendelsen ble kjent.

-Bidra til en forandring. Vær alltid en dyrevennlig turist, velg bort dyreplageri når du reiser, skriver organisasjonen.

Mange har kommentert hendelsen, og en av dem har denne beskrivelsen av den aktviteten disse hestene utsettes for:

-En hest som arbeider lider ikke om den blir behandlet på riktig måte. Det er klart den kollapser når den må arbeide i høy varme, aldri får skygge eller hvile – bare kjøre på. Det er som med oss mennesker. Ikke noe galt i å bruke dyr, men det gjelder å passe på dem og se til at de har det bra, skriver innsenderen.

Djurenes Rätt sier at svensker generelt sett er blitt mer kritiske til bruk av dyr som transportmiddel og underholdning. Organisasjonen advarer folk mot å kjøre hestedrosje, ri på elefanter og se dyreshow.

Det er ikke bare Dyrevernalliansen i Norge som reagerer her i landet.

Også norske WWF Verdens Naturfond har gått ut og bedt nordmenn avstå fra å la seg underholde av ville dyr i fangenskap mens man er på ferie.

-Det er opprørende å se bilder av truede dyrearter i fangenskap som tydelig blir mishandlet, sa presseansvarlig Heidi Katrine Bang i Verdens Naturfond til flysmart24.no nylig.

Likte du flysmart24.no? Lik oss på Facebook så får du reisenyhetene først