Får kritikk for å ha på sjuskete uniformer

United Airlines er et av verdens største flyselskap. Foto: United

En av toppsjefene i verdens tredje største flyselskap, United Airlines, er ikke fornøyd med kabinpersonalets personlige pleie. De får kritikk for å fremstå sjuskete i sine uniformer, med krøllete skjorter og skitne sko.

John Slater mener at amerikanske flyselskaper er blitt for slurvete i forhold til selskapets ønskede image mot kundene, og viser til europeiske selskaper som han mener tar dette mye mer alvorlig.

-Vi har blitt for avslappet i forhold til vår etablerte standard, mener Slater som ikke er hvem som helst hos en internasjonale flygiganten. Han er visepresident for selskapets operasjoner.

At misnøyen over uniform-standarden ikke bare er en uheldig sleivbemerkning viser det forhold at kritikken er rettet mot egne ansatte i interne notater, skriver reisenettstedet Skift.

LES OGSÅ: Derfor er flyvinduene så små

Det vil si, han sendte først et notat som han senere mente var for dirkete i tonen. Derfor sendte han et nytt notat, men substansen var den samme:

De ansatte har ikke en høy nok uniform-standard og er ikke omhyggelig nok med sin personlige pleie.

Uniform-standarden til ansatte i United Airlines blir kritisert av egne sjefer. Foto: United

Konkret mener Slater at ansatte må være mer nøye med at uniformen de bærer er ren og pen, at skjortene passer og er skikkelig strøkne og kritiserte at skoene i for mange tilfeller verken er pusset godt nok og i mange tilfeller også et veldig slitte.

Uniteds kabinforening har etter hvert støttet Slaters generelle ønske om at de ansatte må sørge for at de fremstår overfor passasjerene på en god og positiv måte.

Taylor Garland, en talskvinne for flyselskapsforeningen, mener kritikken sannsynligvis ikke er  annerledes enn hva andre flyselskap sender sine ansatte, og sier fagforeningen støtter Uniteds krav til hvordan kabinpersonalet bør fremstå.

Som en konkret oppfølging av situasjonen skal selskapet nå sende rundt bilder til sine ansatte på selskapets baser som viser hvordan selskapet forventer at uniformert personell skal gå kledt.

Likte du flysmart24.no? Lik oss på Facebook så får du reisenyhetene først