Ryanair-sjefen angrer på gratis-tilbud

Ryanair trues av ny storstreik, nå blant de kabinansatte i fem land. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Da Ryanair ville redusere antall trillebager som ble presset inn i bagasjehyllene, tilbød selskapet de reisende å i stedet sende disse gratis i flyenes lastrom. Det har nå vist seg å bli et kjempeproblem, og selskapets sjef angrer på hele ideen.

Utgangspunktet for situasjonen er at Ryanair for flere år siden satte i gang en stor kampanje i den hensikt å bli bedre likt av sine kunder.

Som et ledd i dette løste selskapet opp sin da hardt kritiserte bagasjepolitikk hvor folk ble avkrevd store summer når de skulle gå om bord fordi trillebagen var noen centimeter for stor, eller var noen gram for tung.

Nå skulle selskapet fremstå mer positivt, og innførte dermed regel om at reisende kunne ta med seg to stykk bagasje inn i flyet. Prosjektet ble kalt «Always getting better.»

For å unngå at bagasjehyllene skulle sprenges, kunne de som hadde trillekofferter og andre litt større håndbagasje levere disse inn gratis ved innsjekk, og så ble de sendt i flyets lasterom sammen med all annen bagasje.

Nå angrer Ryanair-sjefen på hele greia.

-Dette tilbudet må vi nå kanskje gjør noe med, sier sjefen for Ryanair, Michael O’Leary til den britiske avisen The Guardian.

Resultatet er blitt at det ved enkelte avganger er store berg av små kofferter og vesker som Ryanair nå må frakte i lasterommene gratis. Så store er mengdene av og til at det forsinker flyene.

-På noen dager, spesielt i forbindelse med høytider og i weekender, har enkelte fly hatt 100-120 bager som vi har måttet ta med gratis. Hvis dette fortsetter må vi kanskje gjøre om på reglene, sier Ryanair-sjefen til avisen.

De nye bagasjereglene ble innført sammen med en del andre lempelser på reglene og redusert kostnad ved å sjekke inn bagasje.

I dag et det bare de passasjerene som har betalt for prioritert ombordstigning som er garantert å ha med begge håndbagasjene med seg inn i flyet.

Selskapet økte maksveksten for innsjekket bagasje fra 15 til 20 kilo, og reduserte samtidig prisen fra 35 til 25 euro for en innsjekket koffert.

Likte du flysmart24.no? Lik oss på Facebook så får du reisenyhetene først