Lettkledte jetset-turister trues med bøter

Jetset-livet i Marbella kan være heftig. Nå stagges de som blir for utagerende i bybildet. Foto: Popfeeder

Stadig flere byer langs Middelhavet er grundig lei av turister som legger fra seg all anstendighet når de reiser hjemmefra, og synes det er greit å vandre halvnakne rundt i feriebyene så snart de har kommet til sol og varme i sør. Nå har nok en by meldt seg på i protesten mot dette fenomenet.

Den spanske jetsetbyen Marbella har lenge vært et yndet reisemål for velbeslåtte nordeuropeiske unge som har søkt seg til byen for å kunne feste uhemmet gjennom hele døgnet, og der rusmidler har florert og åpnet for løssluppen og utagerende oppførsel.

Nå setter byen Marbella og nærliggende Puerto Banús ned foten, og vil ikke lenger akseptere at besøkende ikke ser ut til å ville respektere lokale regler og normer. Halvnakne mennesker som vandrer uhemmet rundt har ført til reaksjoner blant lokalbefolkningen.

Nå skal det svi på pungen for en slik opptreden, og informasjon som advarer tilreisende ligger ute på byens nettsider.

Det lokale lovene er endret slik at politiet nå kan skrive ut bøter på 750 euro – over 7000 norske kroner – for de som beveger seg i gatene mer naken enn påkledt. Lovene skal tre i kraft i slutten av juni.

I Marbella et det spesielt byens populære og lange strandpromenade som frister lettkledte mennesker til å vandre rundt for å se, og bli sett.

Med den nye praksisen følger byen på Costa del Sol etter steder i landet som for eksempel Barcelona og Mallorca som for flere år siden gjorde noe tilsvarende, også det for å hindre at besøkende dro rett fra stranden og inn i byen uten å kle på seg.

I Barcelona fikk man tilsvarende muligheter til bøtelegging for mange år siden, og det rettet seg mot kvinner og menn som gikk rundt i byen i bare bikini og badeshorts.

Bøtene har vært på opptil 2.500 norske kroner, avhengig av graden av nakenhet.

På Mallorca har det spesielt vært fokus på partybyen Magaluf, ikke langt fra Palma, der det fra i år av slås knallhardt ned på de verste utslagene av den tradisjonelle feriefestingen.

Opptil 400 euro blir bøtene for de som beveger seg lettkledt utenfor de sonene som myndighetene har fastsatt. Dette er i praksis utenfor inngjerdede områder på strendene.

Likte du flysmart24.no? Lik oss på Facebook så får du reisenyhetene først