Europeisk storbyfavoritt straffer bråk hardt

Amsterdam er et svært populært sted å legge en storbyweekend til. Foto: TUI

Flere av de mest populære europeiske storbyene truer nå besøkende med høye bøter i håp om å få dempet de verste utslagene av feriefyll og bråk. Nå kommer en ny storby med straffetiltak.

Fra før av er det kjent at spanske byer som Barcelona, Palma og Valencia har fått nok av berusede turister som skaper kvalme for andre med en oppførsel som blir stemplet som usivilisert.

Nå har en av nordmenns absolutte storbyfavoritter, Amsterdam, meldt seg på rekken av byer som kommer med tiltak for å vise at byen ikke lenger tolererer kvalmende oppførsel av folk som befinner seg i byen.

Billige flybilletter og et rykte som en «fri by» der det meste er tillatt har ført turister fra hele verden til Nederlands populære kanalby.

I håp om å stanse et økende fenomen med støy, bråk og ufin oppførsel har de innført høye bøter mot folk som skriker og skråler ute i gatene om nettene og som er til stor sjenanse for sine omgivelser.

Den britiske avisen Daily Express skriver at stadig større andel av byens befolkning lider under en utvikling som har gjort byen til en av Europas største feste-byer.

Derfor har byen innført regler som sier at politiet kan bøtelegge folk som urinerer på offentlig sted eller skaper kvalme i det offentlige rom med 1.400 kroner.

Samme bøtenivå rammer de som skriker og skråler på offentlig sted, eller som kaster søppel andre steder enn i de offentlige søppelkassene.

Som et tilleggstiltak vurderer byen også å innføre forbud mot Segway og rullende barer for å gi et tydelig signal om at man ikke ønsker å eksponere byen som partysted.

Sjefen for Amsterdam Marketing, Frans van der Avert, sier til Dutch News at Amsterdam fortsatt skal være en liberal by, men at man nå ønsker å markere en grense:

-Vi vil at besøkende skal opptre respektfullt overfor andre besøkende og overfor de fastboende. Alle er fri til å velge, men hvis de velger å være til irritasjon for andre så må de betale for det, sier van der Avert.

Likte du flysmart24.no? Lik oss på Facebook så får du reisenyhetene først