Slutt med gratis flyplass-overnatting

Nå stenger Stansted-flyplasen utenfor London for overnatting. Foto: Stansted

Den tredje største flyplassen i London vil ikke lenger tillate at reisende overnatter på flyplassen. Nå stenges den derfor et par timer hver natt for å hindre at folk sover over når de skal rekke et tidlig fly.

Stansted Airport er hjemmeflyplassen til Ryanair, og et stort knutepunkt i Europa for millioner av mennesker som hvert år velger å reise fra eller via flyplassen nord for London fordi det er billigste alternativ. Også EasyJet og de fleste andre lavprisselskaper bruker denne flyplassen.

For de som komme sent inn til London på kvelden og skal grytidlig ut med lavprisflyene har det derfor vært mulig å legge seg til å sove på flyplassen. Dette fordi det både gir kort vei til innsjekk om morgenen men også for å spare penger.

Det har ført til at et stort antall mennesker overnatter i stolene på flyplassen hver natt.

Nå blir det slutt på den muligheten – i alle fall midlertidig, melder det danske luftfartsnettstedet Check-in.dk.

Fra 11. juni, kommende mandag, vil flyplassen innføre en nattlig stenging fra midnatt og frem til klokken 02 om morgenen. Dette skal pågå mens flyplassen bygges om.

Avisen skriver at passasjerer som skal med tidlige morgenfly, nå blir anmodet om ikke å komme til flyplassen før innsjekkingen til flyet deres åpner.

De som ankommer flyplassen sent om kvelden for å ta et tidlig morgenfly, blir heretter henvist til hotellene i området.

Overnatting på flyplassene blir det derimot lagt til rette for på andre flyplasser, som har laget egne liggestol-rigg for de som vil overnatte på flyplassen.

Bl.a. fins slike på Oslo Lufthavn, i første etasje i den østlige delen av ankomsthallen.

For norske reisende med Ryanair er Stansted en velkjent flyplass. Flyselskapet har ruter til den engelske hovedstaden både fra Oslo Lufthavn og Sandefjord Lufthavn.

Likte du flysmart24.no? Trykk her og lik oss på Facebook så får du reisenyhetene først