Ny app sjekker deg inn hos 200 flyselskaper

Lufthansa har lansert en ny app som selskapet lover skal gjøre det mulig å sjekke inn hos 200 ulike flyselskaper verden over. Ikke nok med det, oppstår det uregelmessigheter før avgang, skal brukerne bli varslet via appen om det.

Lufthansa mener at appen, som er tilgjengelig både for Iphone og Android smarttelefoner, skal være den eneste man trenger for å kunne administrere alle sine flyreiser, uavhengig av selskap.

Appen heter AirlineCheckins, og er foreløpig gratis.

-Våre brukere er fan av automatisk innsjekking, mener Kristian Weymar hos Lufthansa Innovation Hub. Han er sjefen for utviklingen av AirlineCheckins.

Den skal være enkel i bruk. Etter nedlastingen må man legge inn en rekke personlige opplysninger, så er den klar til bruk.

Når kundene har registrert flyvningen sin i den nye appen, skal appen sjekke vedkommende automatisk inn, og velge sete og plassering i kabinen ut fra preferanser kundene oppgir ved registrering.

Og den vil også sørge for at du får registrert dine bonuspoeng etter flyreisen.

– Appen skal også varsle deg om det blir endringer i flyvingen, for eksempel endret avgangstid. Den skal også gi beskjed dersom det for eksempel blir skifte av gate, skriver Lufthansa i sin presentasjon av appen som ble lansert sist uke.

Når appen er ferdig utviklet skal den også kunne gi brukerne adgang til flyplasslounger der de har tilgang til slike, og kunne kople den reisende opp mot wifi der det fins.

– Vi skal kontinuerlig utvide vår app med flere reisetjenester, lover Kristian Weymar.

Et av de få forbeholdene Lufthansa tar, er at appen kun virker hos selskaper som har åpnet for online check-in. Men når innsjekkingen har skjedd, skal kunden kunne følge med statusen for reisen på denne appen.

Det er Lufthansa Innovation Hub i Lufhansa Group som står bak utviklingen av den nye appen. Konsernet består av en rekke flyselskaper i tillegg til Lufthansa – Swsiss, Austrian Airlines, Eurowings og Brussels Airlines.

Likte du flysmart24.no? Klikk her og lik oss på Facebook så får du reisenyhetene først