Opprør mot ran og prostitusjon i norsk feriefavoritt

Problemer med rus, ran og prostitusjon i Magaluf på Mallorca. Foto: TUI

Lokalbefolkningen på Mallorca gjør nå opprør mot det økende omfanget av ran og åpenlys prostitusjon i den kjente partybyen på ferieøya.

Etter en serie møter de senere ukene har myndighetene nå besluttet at de vil sette inn enda flere tiltak for å motvirke problemene med uro i Magaluf, den lille byen litt sørvest for hovedstaden Palma.

Den kraftig økte turismen de senere årene, også blant norske ungdommer, har ikke bare ført med seg rus og vold blant de hundretusener av unge som strømmer til det døgnåpne partystedet.

Nå har også prostitusjonen i området fått et omfang som nå gjør at lokalbefolkningen griper inn og krever politiske tiltak.

Tidligere i år har det vært flere tilfeller der unge mennesker har vært utsatt for ulykker som blir knyttet til rus. Da besluttet myndighetene å innføre skyhøye bøter mot bråk og begrense adgangen til å selge alkohol døgnet rundt.

Nå ber Magalufs befolkning om ytterligere tiltak. Politiets tilstedeværelse i området skal bli tydeligere. De ber om at kameraovervåkingen av byen blir økt betraktelig, i tillegg til at de mørklagte områdene av byens problemområder skal lyses opp.

Narkotikaproblemet i den lille byen er stort. Senest denne uken ble 11 personer arrestert av Guardia Civil for smugling og salg av ecstasy og marihuana, ifølge lokalavisen Diario de Mallorca. Flere andre personer ble samtidig tatt for å selge kokain.

De er alle en del av det meget omfattende gatesalgmiljøet, som stort sett består av illegale innvandrere fra Senegal og Nigeria.

Men utfordringene stopper ikke der. Et stort innslag av prostituerte fra Nigeria har skapt store overskrifter de senere ukene. De opptrer åpenlyst i feriemiljøet. Mange av dem opptrer som prostituerte, men driver i realiteten med voldelige tyverier fra menn de antaster.

-De stjeler, trakasserer og angriper ikke bare ferierende, men faste beboere og sesongarbeidere, skriver en gruppe fra lokalmiljøet på en ny Facebook-side som er opprettet i ren protest mot utviklingen. Facebook-gruppen har fått navnet «Opprydding i Magaluf.»

Forleden møtte rundt 70 forretningsdrivende og lokale innbyggere opp utenfor rådhuset til lokalmyndighetene i Calvia for å kreve tiltak. De sa at kriminaliteten skader feriestedets omdømme, ifølge den spanske avisen.

Den spente situasjonen har ikke blitt dempet av at de nigerianske prostituerte har gått til motanmeldelse av lokale personer som de mener har utsatt dem for fysiske angrep og fornærmelser.

Politiet har etter disse episodene bedt folk om å ta det med ro, og advart dem mot å ta loven i egne hender.

Følg flysmart24.no på Facebook