Tilbyr feriereiser med mobil-forbud

Klarer du deg uten mobil på ferieturen? Nå tilbys reiser der mobilen er forbudt. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Det måtte komme: Tilbudet om feriereiser for de som trenger å ta ferie fra overdreven mobilbruk. På disse feriereisene blir derfor telefonen rett og slett beslaglagt ved ankomst.

En undersøkelse reisearrangøren Airtours har gjort svarte 61 prosent at de kunne tenke seg å dra på ferie uten mobiltelefonen.

-Derfor tror vi at det fins et marked for slike turer siden folk sier de er interessert i et slikt tilbud, sier informasjonssjefen hos den svenske reisearrangøren,  Stefan Chatzopoulos,  til avisen Aftonbladet.

Den første reisen går til Kreta i høst. Og det er når reisen starter at alvoret inntrer for kundene:

Så snart flyet har landet på den greske ferieøya blir samtlige mobiltelefoner samlet inn og ikke utlevert igjen før turen er over.

Den som går på veggen og ikke holder ut en tilværelse uten mobil, skal få utlevert utstyret. Men det vil i så fall være stikk i strid med hensikten med turene:

-Det er meningen at hotellet skal være mobilfritt, og da må gjestene forholde seg til det slik det var før mobiltelefonen kom, sier Chatzopoulos.

Og hva skal gjestene gjøre når de vil forevige opplevelser på turen?

Da har arrangøren gjort det slik at et polaroid-kamera inngår i prisen for turen.

Arrangøren mener turene i første omgang retter seg mot barnefamilier.

-Mange foreldre er bekymret for barnas mobilbruk. Men jeg tror vi voksne er like store brukere, selv om vi ikke vil erkjenne det. Så denne ferieformen er nok like bra for voksne som den er for barn, Chatzopoulos.

Følg flysmart24.no på Facebook