Kjøper Lufthansa Norwegian og dropper SAS?

Skal Lufthansa blir den nye Norwegian-eieren? Foto: Lufthansa/Norwegian

Så er det Lufthansa som skal være ute etter å kjøpe Norwegian. Det melder i alle fall en tysk avis mandag. Eller er selskapet bare ut etter å vise muskler?

Dermed er det full rulle igjen i rykteflommen rundt et eventuelt salg av det økonomisk hardt pressede Norwegian.

Dette er akt tre.

Fra før av har det vært spansk/britiske flykonsernet IAG, som bl.a. eier British Airways og Iberia, som har vært mest aktuelle som kjøpere av det norske lavprisselskapet.

Så kom Ryanair på banen, ifølge Bjørn Kjos selv. Det tok bare noen minutter før Ryanair selv dementerte at det noen gang skal være interessert i å kjøpe Norwegian.

Nå er det altså Lufthansa som skal ha kastet sine øyne på det norske selskapet. Ifølge Süddeutsche Zeitung skal det være Lufthansa-sjefen selv, Carsten Spohr, som har bekreftet dette overfor avisen.

Han skal ifølge avisen sagt at det er en konsolideringsbølge på tur i europeisk luftfart.

– Det betyr at vi også er i kontakt med Norwegian, sier Spohr følge avisen.

Selskapet driver fra før lavprisselskapet Eurowings, en betinget suksess som er i delvis konkurranse med Norwegian.

Lufthansa har derimot drevet et årelangt og tett samarbeid med SAS, og skulle bare ha vært timer unna å kjøpe det skandinaviske selskapet da finanskrisen kom i 2008.

Kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian sier i en kommentar til e24.no at selskapet tidligere har sagt at flere aktører har vist interesse for Norwegian.

IAG har hele tiden sagt at konsernet er interessert i å kjøpe Norwegian og har sikret seg en 4,6 prosent eierandel i selskapet. Men, har konsernledelsen sagt i det siste, det er ikke interessert i å være med i en budkrig om Norwegian.

Hans Jørgen Elnæs. Foto: Privat

Flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs i Winair sier at man aldri skal avskrive Lufthansa.

-Det er likevel ikke noe mer konkret i denne saken enn at Lufthansa har vært i eller er i kontakt med Norwegian, og dette henger godt sammen med hva Kjos har publisert før om at de har hatt flere beilere på besøk. Jeg tror Lufthansa viser muskler til konkurrentene i Europa og et klart signal om at selskapet følger utviklingen nøye, sier Elnæs.

Følg flysmart24.no på Facebook