Bestill din egen flymat og få levert ved avgang

Flymat levert ved gate før avgang er nytt tilbud på Hamburg lufthavn. Foto: Hamburg airport

Flere flyplasser har nå innført en helt ny service som gjør det mulig for passasjerene å bestille sin flymat på nettet før avreise, og få den levert ved gaten når flyet skal gå. Tilbudet kan også dukke opp på Oslo Lufthavn.

Den foreløpig siste flyplassen som har innført denne servicen er lufthavnen i Hamburg. For passasjerer med dårlig tid eller som vil gjøre reisen makeligere for seg selv er det bare å sette seg ned og vente ved utgangen. Maten kommer, personlig levert og før flyet går.

Fra før av har det vært mulig å gjøre dette for flyreisende både i Dubai og Schiphol i Amsterdam.

Her er det mulig å få levert ønsket mat og drikke ved gaten før avgang, selv om utvalget av både mat og drikke er begrenset, men der maten uansett er ferskere enn den man får om bord.

Også Oslo Lufthavn har vurdert dette tilbudet, opplyser kommunikasjonsrådgiver Lasse A. Vangstein til flysmart24.no:

-Ja, dette har vært vurdert på Oslo lufthavn, men vi har foreløpig ikke gått videre med prosjektet. Det er likevel ikke skrinlagt, og kan komme på agendaen igjen på et senere tidspunkt., ser han.

I Hamburg driver flyplassen denne servicen i samarbeid med et selskap som allerede driver et par serveringssteder i lufthavnen.

De tar opp bestillingene, pakker og leverer lette måltider til avganger som går tidlig om morgenen. I menyen inngår baguetter, kaker og diverse drikke.

Etter at bestillingen er lagt inn og betalt for, blir varene levert til ønsket utgang til avtalt klokkeslett, eller umiddelbart etter bestillingen.

Det er ikke noe pristillegg for denne ekstra-servicen, prisen blir den samme som om varene skulle ha vært levert over disk.

Sjefen for senterdriften på den tyske flyplassen, Lutz Deubel, sier at tjenesten nå skal testes ut for å finne ut om det er et tilbud som er kommersielt interessant.

-Det er en utvidelse av våre tjenester til både forretningsreisende med dårlig tid til familier som reiser på ferie, sier Deubel.

Prøveperioden for dette prosjektet skal pågå til midten av juli.

Følg flysmart24.no på Facebook