Lavprisgigant i USA kan bli Norwegian-konkurrent

JetBlue kan dukke opp som konkurrent til Norwegian på ruter mellom USA og Europa. Foto: JetBlue

Det amerikanske lavprisselskapet JetBlue har nå kastet sine øyne på Europa, og teller på knappene om det skal kjøpe nye fly for å ta opp konkurransen med bl.a. Norwegian.

JetBlue er ingen smågutt, men det sjette største flyselskapet i USA. Det har en flåte på nær 250 fly.

Derfor vil det være en tung aktør som går inn i konkurransen om oversjøiske passasjerer fra USA til Europa hvis selskapets planer blir realisert.

Mange nordmenn som reiser innen USA kjenner dette selskapet godt allerede, det har et tett rutenettverk i hele USA og til Karibia og land i Mellom- og Sør-Amerika.

Likevel fikk det seg en lei slem for ikke så lenge siden. Finansavisen Wall Street Journal utropte selskapet i år til «USAs verste flyselskap» på grunn av mange kanselleringer og store forsinkelser.

Det er det amerikanske nyhetsnettstedet Skift som forteller om JetBlues planer, men toppsjefen i selskapet, Robin Heyes, understreker at det er et stykke frem til en eventuell satsing kan finne sted.

Selskapet blir nødt til å finne godt nok flymateriell for nye ruter, som JetBlue sier skal flys med maskiner med én midtgang.

Her snakker man om Airbus’ nye utgave av A321LR (long-range) eller A321XLR (extra-long-range.)

På kort sikt, sier Heyes, ser selskapet på A321LR som han mener kan settes inn i konkurransen om reisende fra det østlige USA og til en del vestlige reisemål i Europa.

Han peker konkret på rutene fra Boston og New York til London og flere andre steder i det vestlige Europa, noen av disse rutene flyr Norwegian allerede.

Med Airbus A321XLR kan flyet rekke til en rekke enda lenger og nå flere av Europas hovedsteder.

Det kan sikre det velrenommerte amerikanske selskapet større passasjergrunnlag for en Europa-satsing.

Den kommer fordi selskapet ikke lenger ønsker å måtte overføre sine amerikanske passasjerer til konkurrerende flyselskaper når de skal fly til Europa, sier Heyes.

Lik flysmart24.no på Facebook