Slik møtes turister som kommer til Mallorca

Turister som ankommer Mallorca lørdag blir møtt av protester. Foto: Arran

Turister som strømmer til Mallorca blir nå møtt av protesterende øyboere som vil stanse masseturismen til øya. – Turismen dreper Mallorca, hevder de.

Det har vokst frem en betydelig lokal motstand mot den tunge satsingen på å øke turismen til Mallorca, og en rekke andre populære reisemål langs Middelhavskysten.

Denne helgen har solhungrige turister blitt møtt av demonstranter på flyplassen i Palma. Ungdommene har båret på paroler og plakater som forteller strømmen av besøkende at de er i ferd med å kvele øysamfunnet.

Tidspunktet er ikke tilfeldig. Lørdag var det ventet 150.000 besøkende med fly til Mallorca, skriver den lokale avisen Diario de Mallorca.

Inne i byen skal flere butikker ha blitt sprayet med slagord med det samme budskapet: Turismen dreper Mallorca.

Borgermester Antoni Noguera fordømte protestene på Twitter og karakteriserte dem som «helt forkastelig.»

Tidligere i uken har aksjonistene, som stort sett tilhører den venstreradikale organisasjonen Arran, kjørt rundt i øyas hovedstad Palma med buss dekorert med bannere mot turisme for å vise sin motstand mot turistinvasjonen.

På flyplassen har de delt ut informasjon til turistene om de store belastningene på miljø og infrastruktur den økte turismen har ført med seg, og som organisasjonene mener ikke er bærekraftig lenger.

Aksjonistene mener også at invasjonen av besøkende har skapt husmangel blant lokalbefolkningen.  Huseiere foretrekker å leie ut leiligheter til turister fordi de da kan få større inntekter enn ved å leie dem ut til spanske ungdommer, hever de.

Gruppen er den samme som i fjor gikk til fysisk angrep på en turistbuss og som gjennomførte protestaksjoner på havna i byen. De lovte at de skulle komme tilbake med nye aksjoner i år, og det løftet har de holdt.

Lik flysmart24.no på Facebook