Verdens beste: Slik plasserer Europas flyselskaper seg

Bare Luftahnsa funnet verdig med en plass blant verdens 10 beste flyselskaper. Hvordan gikk det med Norwegian og Turkish Airlines? Foto: Lufthansa/Norwegian/Turkish Airlines

Det anerkjente ratingbyrået Sytrax har nå offentliggjort sin liste over de beste flyselskaper i verden. Den domineres fullstendig av selskaper fra Asia og Midtøsten, som vanlig. Hvor på listen havnet så de europeiske selskapene?

Øverst på listen, og kåret til det beste flyselskapet i verden, ble Singapore Airlines. Selskapet har gjenerobret topp-posisjonen fra rivalen Qatar Airways som vant i fjor.

På tredjeplass finner vi japanske ANA All Nippon Airways, alliansepartner med SAS, mens Emirates er på fjerdeplass.

Det eneste europeiske flyselskapet som kan blande seg inn i topp 10-klassen er tyske Lufthansa som blir vurdert som det sjuende beste flyselskapet i verden.

Lufthansa er det første og eneste europeiske flyselskapet som har sluppet gjennom det trange nåløyet og blitt klassifisert som et 5-stjerners flyselskap. Også det av Skytrax som bare vurderer 11 av verdens flyselskaper å være i den absolutte topp-klasse.

Ellers er årets liste over de 10 beste flyselskapene i verden kjemisk rensket både for europeiske og amerikanske selskaper.Det er som vanlig utelukkende aktører med tilhold i Asia og Midtøsten som figurerer på elite-plassene.

Rangeringen er basert på en spørreundersøkelse blant 20 millioner passasjerer verden over i perioden august 2017 til mai 2018. I alt 335 selskaper fra hele verden var med i undersøkelsen.

Norwegian, som havner på en 32. plass på verdensrankingen, ble i samme konkurranse kåret til verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter.

Likevel, når bare ett av Europas flyselskaper finnes verdig til en plass blant de 10 beste, hvordan gjorde så de øvrige europeiske selskapene det?

Skytrax.com har utarbeidet en liste over de 100 beste og her er resultatet for de flyselskapene som vi kjenner best fra våre hjemlige flyplasser:

12. Swiss Airlines

16. Austrian Airlines

18. Turkish Airlines

19. KLM

23. Aeroflot

25. Air France

27. Finnair

31. British Airways

32. Norwegian

36. Aer Lingus

39. Aegean Airlines

41. Iberia

43. EasyJet

59. Eurowings

60. SAS

64. Ryanair

67. LOT Polish

72. TAP

73. TUI Airways

74. Brussels Airlines

75. Alitalia

83. Air Dolomiti

84. Air Malta

87. Icelandair

92. Jet2.com

94. Vueling

96. Air Nostrum

Lik flysmart24.no på Facebook