Ryanair-boss kjøpte feriehus, fikk saftig ekstraregning

Huset som Ryanair-sjef Michael O'Leary kjøpe i Palma på Mallorca ble dyrere enn han trodde. Foto: Ving

Det var som et kjøp i ekte Ryanair-stil da Michael O’Leary skulle ut og shoppe feriehus. Det gikk med ham som når du kjøper billett med selskapet hans, det kom en lei ekstraregning helt til slutt.

Folk som reiser til Mallorca har alle tiders mulighet til å støte på kjendiser i den aller øverste klasse.

En rekke verdensstjerner som Michael Douglas, Sean Connery, Claudia Schiffer og Pierce Brosnan har kjøpt seg eiendom på den populære spanske ferieøya.

Ryanair-boss Michael O’Leary er kanskje ikke i den øverste kjendiseliten, men er nå en av Irlands absolutt rikeste personer også innehaver av et relativt høvelig sommerhus på Mallorca.

Da den eksentriske mangemilliardæren i euro skulle ut og handle seg et feriehus var det ikke det nedre prissjiktet jakten ble lagt til.

Valget falt på et prosjekt der prislappen var satt til 18 millioner euro. I norske penger vil det si tett innpå 180 millioner kroner.

Ikke rart, eiendommen og palasset er ifølge avisen Diario de Mallorca på ikke mindre enn 2837 kvadratmeter og er – som mange spanske eiendommer – beskyttet av høye gjerder.

Men den som har kjøpt flybilletter av Ryanair-bossen vet at flyreisen ikke er klar før du har måttet betale en masse tillegg. Slik også med eiendomskjøpet i den gamle delen av hovedstaden på øya, Palma.

Ryanair-bossen var ikke fornøyd med prisen. Selv om eiendommen har både tre hager inne på området (patios), en palmehage og tre fontener, er det markedets lover som gjelder:

Selgeren får ikke mer enn det markedet er villig til å gi. Så da O’Leary ville ha priskutt, ble det slik til slutt. Han greide å prute ned prisen på eiendommen til et sted mellom 10 og 14,7 millioner euro.

Et kraftig prisavslag og et bra tilbud, vil mange hevde. Dette tross i at eiendommen befinner seg i den absolutt øverste prisklasse.

Ekstraregningen for O’Leary blir derimot av det saftige slaget:

Nå må O’Leary bruke «rabatten» og mye mer for å pusse opp eiendommen.

Ifølge investorer avisen har vært i kontakt med vil det koste svimlende 70 til 100 millioner norske kroner å sette den i stand.

Det er mye fuktighet i veggene, det barokke taket må repareres og de sanitære forholdene må oppgraderes kraftig, melder avisen som også mener at eiendommens mange rustne beslag blir kostbart å fikse for den nye eieren.

Huset har sin opprinnelse fra 1400-tallet, men fikk sitt nåværende utseende i 1741. Det har bl.a. vært leid ut til brylluper og andre festligheter.

Lik flysmart24.no på Facebook