Ryanair kutter: 300 ansatte kan miste jobben

Ryanair varslet onsdag at flere hundre ansatte blir overflødige om tre måneder. Foto: Ryanair

Ryanair advarte før de to-dagers streikene onsdag og torsdag at dette kunne bety rutekutt og nedbemanning.  Allerede onsdag kom varslet til flere hundre at de kan miste jobbene sine.

Streikene blant piloter og kabinansatte skjer i noen av Ryanairs største markeder. Konflikten har lammet virksomheten i Spania, Portugal, Italia og Belgia i tillegg til at en fjerdedel av de irske pilotene har streiket.

Selskapets toppsjef, Michael O’Leary har vært rasende på streikene og kalt dem unødvendige, og sagt at de vil ødelegge selskaps inntjening og rykte.

Han advarte så sent som mandag mot at streikene kunne føre til rutekutt og oppsigelser som følge av endringer i flyselskapets vinterprogram.

Det første kuttet kom nå, mens ansatte i flere land er midt inne i konfliktens første dag der 300 avganger er blitt innstilt og skapt kaos for de rammede passasjerene.

Onsdag mottok 100 piloter og 200 kabinansatte varselbrev fra selskapet om at det ikke vil være bruk for dem i vinter, skriver avisen Express.

Siste arbeidsdag for de 300 vil i så fall være 28. oktober, den dagen flyselskapene går over fra sommer- til vinterprogram.

Selskapet kutter ned antall fly på hjemmeflyplassen i Dublin fra 30 til 24, og dette innvirker direkte på bemanningsbehovet. Noen av de ansattes fagforeninger var innkalt onsdag ettermiddag for å bli forelagt avgjørelsen.

Selskapet har merket sviktende etterspørsel etter billetter, og knytter dette til den senere tids konflikter med sine ansatte.

Selskapets kommersielle direktør, Peter Bellew, beklager overfor avisen at det blir nødvendig å redusere antall basefly, men sier at flyene vil bli flyttet til Ryanairs base i Polen. Dit kan de overflødige flytte, tilbyr selskapet.

-Vi flytter flyene til områder der vi merker rask vekst. Dette vil medføre jobbkutt og færre fly i markeder som har svekket seg som følge av streiker blant irske piloter, sier Bellew.

I dag operer Ryanair ingen rute mellom Dublin og de to flyplassene selskapets trafikkerer i Norge, Oslo Lufthavn og Sandefjord Lufthavn Torp.

Lik flysmart24.no på Facebook