Europas hotteste byer i sommer, sett fra USA

Tre av favorittbyene for amerikanerne, fra venstre Barcelona, London og Reykjavik. Foto: Ving/Visit Iceland

Amerikanerne strømmer til Europa, takket være nye lavpris flyselskaper som nå flyr dem over Atlanteren for noen få hundre dollar. Da kan det være morsomt å se hvor de foretrekker å reise, hva som er mest spennende å oppleve i Europa – sett fra USA.

Det er det globale reisemagasinet Travel & Leisure som har presentert listen over de reisemål amerikanerne velger denne sommeren.

Listen er satt samen ut fra faktiske bestillinger foran kommende sommer.

Bladet trekker selv konklusjonen etter å ha sett sin egen liste: Amerikanerne er utrolig tradisjonelle i valg av feriemål.

At London og Paris topper, er ikke noen overraskelse. At Roma, Amsterdam og Dublin kommer høyt på listen er også som man kunne vente.

Derimot har Norden-favoritten Reykjavik rykker opp på tredjeplass på listen, imponerende fjorten plasser opp på samme listen fra i fjor. Island er i seg selv blitt et ettertraktet og eksotisk reisemål for amerikanerne.

En naturlig forklaring er nok likevel at både landets nasjonale flyselskap, Icelandair og den nye lavpriskometen WOW Airlines har svært billige reiser til sagaøya fra USA. Å komme seg til Reykjavik trenger ikke å koste skjorta lenger.

Blant det øvrige Norden sniker København seg så vidt inn på topp 20-listen med sin 19. plass, mens verken Oslo, Stockholm eller Helsinki er funnet verdig en plass på i den mest eksklusive Europa-klubben.

Derimot registrerer bladet at Nice er inne på listen for første gang. Det kommenteres på følgende humoristiske måte: Probably because it’s so Nice.

Her er listen:

1. London, England

2. Paris, Frankrike

3. Reykjavik, Island

4. Roma, Italia

5. Amsterdam, Nederland

6. Dublin, Irland

7. Barcelona, Spania

8. Athen, Hellas

9. Madrid, Spania

10. Frankfurt, Tyskland

11. Nice, Frankrike

12. Zürich, Sveits

13. Edinburgh, Storbritannia

14. Milano, Italia

15. München, Tyskland

16. Praha, Tsjekkia

17. Venezia, Italia

18. Berlin, Tyskland

19. København, Danmark

20. Firenze, Italia

Kilde: Allianz Global Assistance 

Likte du flysmart24.no? Klikk her og lik oss på Facebook så får du reisenyhetene først