Charterfly kolliderte med fugl, måtte snu

Det var et fly av denne typen, en Airbus A330, som kolliderte med fugl. Foto: Thomas Cook

Et charterfly fra selskapet Thomas Cook kollidere med en fugl straks etter avgang fra Oslo Lufthavn mandag morgen. Kapteinen valgte å snu for å sjekke flyet for eventuelle skader.

Pressevakt Marie-Anne Zachrisson opplyser til flysmart24.no at hendelsen inntraff kort tid etter at den store chartermaskinen, en Airbus A330, hadde tatt av fra Gardermoen.

-Ifølge rapporten som er lagt inn etterpå har kapteinen oppgitt at han fikk en fugl inn i motoren og at han valgte å snu for å få sjekket flyet, sier Zachrisson.

Flyet, med rutenummer DK1556, var på vei til Varna i Bulgaria og har 300 passasjerer med seg til Svartehavskysten.

Ifølge OSLs nettsider hadde flyet avgang klokken 07.25, men forlot Gardermoen klokken 07.34. Det skulle ha landet klokken 11.40.

-Flyet blir nå sjekket av teknikere for å forsikre at det er forsvarlig å ta av igjen, sier Zachrisson og opplyser at det er anslått at ny avgang vil skje allerede klokken 09.30.

-Det tyder på at det ikke ble funnet noen skader på flyet, sier hun.

Thomas Cook har i sommer vært ille plaget av forsinkelser og kanselleringer. Både i juni og juli har selskapet, som flyr for Ving, vært utsatt for tekniske problemer med flyene sine.

Sist forrige uke da selskapet måtte leie inn verdens største passasjerfly, en Airbus A380, for å få gjestene sine ut og hjem.

Lik flysmart24.no på Facebook