Mallorca-barer skjenker barn, stenges av politiet

Et typisk kveldsbilde fra Magaluf der det kryr av unge mennesker som er der for å feste. Foto: YouTube

Lokale myndigheter på Mallorca har fått nok av ulykker og sanseløs fyll blant unge turister. Nå får bareiere som blir avslørt å selge alkohol til mindreårige, stengt sine etablissementer.

Politikerne har bestemt seg å slå hardt og nådeløst til mot restauranter og barer som skjenker alkohol til personer under 18 år.

I tillegg til å få stengt baren eller restauranten for en periode på tre måneder, må eieren også punge ut med en bot på 5.000 euro, nærmere 50.000 norske kroner.

Beslutningen er tatt på bakgrunn av en rekke henvendelser fra foreldre som klager over at deres mindreårige døtre og sønner har drukket seg  fulle mens de har vært ute på byen.

Spesielt Magaluf er beryktet blant foreldre. Der samles unge mennesker fra hele Europa seg, også mange fra Norge, gjennom hele sommeren. Party-aktiviteten pågår gjennom hele døgnet.

Foran årets sesong forsøkte politikerne å forebygge de verste utslagene av festeaktiviteten og mangedoblet bøtene for å opptre uanstendig på offentlig sted. Det betød i klartekst å gå nesten naken rundt i gatene, urinere på offentlig sted eller samle seg for å drikke i gatene.

«Jakten» på de unge er nærmest uten grenser på stedet. Et av stedets partybyråer tilbyr for eksempel de unge å kjøpe egne pakker som kan inkludere ubegrensede og gratis drikkevarer i 20 timer.

Dessuten har man denne sommeren opplevd flere dødsfall blant unge turister som – i svært beruset tilstand- har praktisert å klatre langs balkongene på hotellene.

I tillegg skjer det både ran, tyverier og åpenlys prostitusjon i Magaluf, noe myndighetene også har slått alarm om.

Derfor har politiovervåkingen av de verste stedene økt kraftig.

Nå slår myndighetene i tillegg også til mot de som selger til mindreårige. Avisen Majorca Daily Bulletin skriver at de har funnet ut at det er nødvendig med tydeligere beskjed til bar- og restauranteiere som ser sjansen til å tjene ekstra penger på å skjenke barn.

De har også gitt politiet beskjed om aktivt å bruke de nye bestemmelsene som går ut på å stenge stedene.

Spanske lover åpner faktisk adgang for å gi bøter på opptil 10.000 euro, eller 100.000 norske kroner.

Calvia-politikerne har imidlertid bestemt at de vil legge seg på det halve, og heller stenge barene og restaurantene for tre måneder som en ekstra straff.

Lik flysmart24.no på Facebook