Fikk regning på over 400 kr for kaffe og vann

Turisten la ut bilde av regningen han fikk på Markusplassen i Venezia. Foto: Privat

Da kelneren forlangte 43 euro – over 400 norske kroner – for to kopper kaffe og to flasker vann, rant det over for den chilenske turisten. – Sånn går det når folk absolutt vil sitte ute, forsvarte kafeeieren seg med.

Historien om den uheldige turisten går nå verden rundt, og er et nytt eksempel på de uhyre stive prisene på en av Europas store turistfeller, Markusplassen i Venezia.

Chilenske Juan Carlos Bustamente var på besøk i den italienske byen og måtte selvsagt også innom Markusplassen.

Det skulle sette varige spor. Da mannen bestilte to espresso-kaffe og to små flasker med Pellegrino, gjorde han en stor feil:

Han satte seg utendørs på Caffe Lavena. Han visste ikke om sin store tabbe før han ba om regningen.

Da kom sjokket, svart på hvitt:

Han var belastet 23 euro for to kaffe, eller ca. 220 norske kroner. Og for vannflaskene måtte han ut med 20 euro, eller 190 norske kroner. 43 euro tilsvarer 410 norske kroner.

Juan Carlos Bustamente. Foto: Privat

Det gikk ikke lang tid før opplevelsen lå ute på Facebook, hvor han rett og slett spurte: – Jeg vet ikke hva dere mener, men 43 euro for to kaffe og vann?

Posten gikk viralt, og med kommentarer fra italienere selv som karakteriserte hendelsen som rent «tyveri,» skriver avisen Mail Online.

Kafeeieren selv, derimot, mener chileneren begikk en stor feil da han satte seg utendørs.

– Hvis det bare er en kopp kaffe de vil ha, kan de kjøpe den inne i baren til 1,25 euro. Hvis de vil sitte utendørs og nyte musikken fra orkesteret, nyte synet av klokketårnet og se på Markuskirken, betaler de for en helt annen opplevelse, sier en talsmann for kafeen.

Eierne mener at alle får beskjed om prisforskjellene når de mottar menyen, men opplever at turistene bare vifter dem irritert vekk når de blir gjort oppmerksom på at prisene er høyere utendørs enn inn i kafeen.

Det er ikke første gang folk får prissjokk her, og nå har byens borgermester lovet å utrede prissettingen på byens restauranter.

Lik flysmart24.no på Facebook