Stanser fri flyt av alkohol på Mallorca-hoteller

Mallorca vil dempe bildet av en ferieøy der alkoholen flyter fritt. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Turistindustrien på Mallorca har denne sommeren opplevd dramatiske hendelser som har vært knyttet til løssluppen alkoholservering på barer og hoteller. Nå vil øyas myndigheter skru til kranene.

Derfor forbereder lokalmyndighetene for Balearene – der Mallorca og Ibiza inngår –  å forby de såkalte all inclusive-hotellene å tilby sine kunder å kunne forsyne seg med så mye alkohol de vil gjennom dagen.

I dag er det fri flyt av alkohol på disse hotellene. All inclusive betyr at gjestene har betalt for mat og drikke på forhånd. Derfor kan de forsyne seg så mye de vil også av alkohol, som gjerne serveres fra egne kraner rundt om på hotellanleggene.

Nå kan det være slutt på dette, som et av tiltakene for å bremse alkoholkonsumet blant de besøkende.

Fra neste sesong av blir det kun anledning til å servere gjestene på all inclusive-hotellene alkohol til maten. Skal de ha mer enn dette, må det serveres av kelner og betales ekstra for.

Disse hotellene, som man anslår det fins over 200 av på de to populære ferieøyene, får heller ikke anledning til å ha alkohol i minibarene. Der skal det kun være brus, skriver avisen Diario de Mallorca.

Forbudet mot fri alkohol er ett av tiltakene som myndighetene på ferieøya gjør for å unngå tragiske følger av en for løssluppen alkoholomsetning.

Myndighetene har tidligere i sommer gitt politiet beskjed om å stenge barer som driver uten lisens, og restauranter som selger alkohol til ungdom under 18 år.

Mallorca jobber hardt for å unngå å bli stemplet som en øy der det er fritt frem for festing. Det er derfor også satt inn en rekke tiltak for å dempe de villeste utslagene av festing på et av Europas mest populære partysteder – Magaluf.

Bøtene for «uønsket opptreden» som bl.a. gjelder å være overstadig beruset i gatene er blitt mangedoblet, og det er også innført restriksjoner på hvilke type arrangementer som det er anledning til å tilby unge mennesker.

Tidligere i år har det også vært flere tilfeller der unge mennesker har mistet livet i ulykker som har blitt knyttet til rus.

Også blant lokalbefolkningen har utviklingen skapt bekymring.

Lik flysmart24.no på Facebook