Avtale i boks, slutt på streikene i Ryanair

Streikene i Ryanair ser ut til å gå mot slutten. Foto: Stansted Airport

Det går mot normale tilstander i det streikeplagede irske lavprisselskapet Ryanair. Nye avtaler med de ansatte er nå sluttført, og løsningen anbefalt av de ansatte.

Med avtaler på plass er det trolig også slutt på streikene som har lammet selskapet gjennom deler av sommeren og som har ført til massive innstillinger. Tusenvis av passasjerer har blitt rammet.

Selskapet har landet en avtale med en av de viktigste pilotforeningen i selskapet, irske Forsa. Dette forbudet har kjørt en hard og langvarig konfrontasjonslinje vis a vis Ryanair, og har gjennomført flere streiker.

Nå er avtalen med Ryanair i boks, og Forsa melder torsdag ettermiddag at en løsning kom etter 22 timer med forhandlinger.

Resultatet, som ikke er offentlig kjent ennå, er blitt så bra at forbundet anbefaler det overfor sine pilotmedlemmer i Ryanair.

Den norske flyanalytikeren Hans Jørgen Elnæs i selskapet Winair, mener det nå er bare et tidsspørsmål for konflikten med de øvrige pilotforeningene vil løse seg.

I tillegg til Irland har det vært streiker både i Tyskland, Sverige, Belgia, Nederland og Spania.

– Avtalen i Irland vil nok være retningsgivende for en endelig løsning også for pilotene i de andre landene, tror han.

Ryanair-streikene har rammet passasjerer over hele Europa, men hatt begrenset virkning i Norge siden Ryanair kun har trafikk på Sandefjord Lufthavn Torp og Oslo Lufthavn.

Lik flysmart24.no på Facebook