Homofilt par ble nektet å følge barnet på flyet

Da det homofile ekteparet skulle benytte prioritert ombordstigning fordi de hadde en liten datter med seg på turen, ble de stanset av flyselskapets ansatte. Bare en av dem fikk følge  barnet om bord. Mødre og fedre, derimot, fikk gå uhindret på flyet med sine barn.

Episoden skjedde i San Fransisco for få dager siden, og involverte mannskap fra det Taiwan-baserte flyselskapet Eva Air.

Det var i forbindelse med ombordstigningen på en flyvning til Taipei at hendelsen inntraff. Alle som reiste med små barn kunne gå om bord før de andre passasjerene, som en samlet familie.

Derfor trådte Jeff Cobb og hans ektefelle frem siden de reiste med deres 19 måneder gamle datter.

Mens andre familier slapp om bord med sine barn, ble Jeff stanset. De ble fortalt at reglene sa at bare en av dem kunne gå om bord med barnet.

Det hjalp ikke at de forklarte at de var ektefolk, og at de derfor burde kunne slippe om bord som alle de andre familiene.

De ansatte hos det 5-stjerners flyselskapet sto på sitt og Cobbs lot derfor ektemann gå om bord alene.

Selv måtte han vente ved gaten og fikk først gå om bord senere, sammen med alle de andre passasjerene.

Historien er blitt kjent gjennom bladet The Point’s Guy, der Cobbs forteller at han reagerer kraftig på behandlingen og ikke vil reise flere ganger med Eva Air.

– Jeg er veldig skuffet over behandlingen hos Eva Air, sier han.

Bladet har forelagt saken for ledelsen hos Eva Air som dypt beklager håndteringen de to mennene og deres datter ble utsatt for.

– Vi vil be om unnskyldning til alle som ble utsatt for denne behandlingen, skriver selskapet som mener episoden beror på en misforståelse.

Eva Air presiserer at retten til å gå sammen med små barn om bord først gjelder alle voksne og at det ikke stilles spørsmål om deres forhold til barnet.

Flyselskapet har nå kontaktet sitt mannskap i San Francisco for å forsikre seg om at de har forstått selskapet regler slik at slike episoder ikke skal gjenta seg.

Eva Air tilhører flyalliansen Star Alliance der også SAS er med.

Episoden på Eva Air er ikke enestående for behandlingen av homofile som reiser sammen.

For noen uker siden ble den ene part av et homofilt par bedt om å flytte fra business class hos flyselskapet Alaska Airlines.

De to forklarte de kabinansatte at de var et par og at de gjerne ville sitte sammen.

Setene ble likevel gitt til et annet par – en mann og en kvinne – som hadde gitt utrykk for at de gjerne ville sitte sammen. De to homofile mennene skulle sitte hver for seg.

De valgte å forlate flyet for å unngå ydmykelsen, fortalte de etterpå.

Også Alaska Airlines har bedt dypt om unnskyldning for det paret ble utsatt for, og at selskapet har nulltoleranse mot enhver form for diskriminering.

Lik flysmart24.no på Facebook