5.000 kr i bot for å spise på gaten i denne byen

Det kan bli dyrt å spise på gaten i Firenze. Foto: TUI

Sultne besøkende risikerer en lei ekstrautgift på reisebudsjettet, dersom de spiser på gaten i de mest besøkte turistområdene i Toscanas regionhovedstad.

Det har nå blitt hengt opp plakater i butikker og kiosker i de berørte områdene i Firenze som informerer turistene om å ikke innta måltidene sine på benker eller i trappeoppganger.

De som trosser den nye loven i byen risikerer bot på opptil 500 euro, eller nærmere 5.000 norske kroner.

Tiltaket kommer fordi byens myndigheter har sett seg lei på den forsøplingen og trengselen hordene av turister forårsaker.

De håper at de nye bøtesatsene skal få folk til å tenke seg om før de inntar lunsjen midt i folkevrimmelen, og gjerne etterlater restene på trapper og fortau.

Det er byens ordfører, Dario Nardella, som har innført de strenge bøtene. De skal gjelde frem til 6. januar, med mulighet for forlengelse.

– Mange av byens innbyggerne opplever at de verken kommer seg ut eller inn i husene sine, fordi trappene er okkupert av tilreisende som inntar sine måltider der, sier Nardella.

Forbudet ble innført tirsdag denne uken og gjelder i byens historiske senter fra klokken 12 til 15, og fra klokken 18 til 22 hver dag.

På denne måten håper byens myndigheter at det skal bli mindre søppel å plukke opp, og at boligkvarterene skal bli ryddigere for alle de som bor i disse områdene.

Firenze er en av de best besøkte italienske byene, og tiltrekker seg millioner av turister hvert eneste år. Mange reiser på begrensede budsjetter, og sparer også inn på matbudsjettet.

Turistene blir oppfordret til å benytte seg av byens utsøkte restauranttilbud i stedet for å spise på gaten.

Ordføreren understreker at alle er velkommen til å besøke byen, og at de nye bøtesatsene ikke er rettet utelukkende mot turistene.

– Men turistene får oppføre seg slik de gjør hjemme, sier han.

Områdene det nye forbudet gjelder er Via de’ Neri, Piazzale degli Uffizi, Piazza del Grano og Via della Ninna.

Lik flysmart24.no på Facebook