Da ekteparet klaget på flymaten ble de hentet av politiet

Ekteparet var ikke fornøyd med måten maten ble servert på flyet. Det endte med politisak. Foto: Thomas Cook

Et nygift ektepar, som hadde vært på bryllupsreise på Cuba, ble hentet ut av flyet av politiet da de landet i England. De hadde klaget på flymaten på en uanstendig måte, hevdet flyselskapet.

Europas flyselskaper har de senere årene opplevd et økende antall tilfeller av passasjerer som lager bråk på flyene, og setter flysikkerheten i fare.

Som regel dreier det seg om berusede passasjerer som nekter å følge sikkerhetsanvisninger fra kabinpersonalet eller som går til fysisk angrep på medpassasjerer eller ansatte. Slike episoder ender normalt med at bråkmakerne blir tatt hånd om av politiet ved første anledning.

For ekteparet fra Nottinghamshire i England var situasjonen noe annerledes. De opplevde også å bli hentet ut av flyet da de landet – men det var fordi de hadde klaget på maten om bord i flyet, hevder de.

Paret hadde tilbrakt sine hvetebrødsdager på Cuba da de reiste tilbake til England med flyselskapet Thomas Cook.

På flyvningen hjem ble ektemannen oppgitt over at de fikk servering veldig sent, først to timer etter avgang. Og da maten kom, ble all mat for hele den lange reisen servert samtidig.

Han gjorde kabinbetjeningen oppmerksom på sin misnøye over dette, og innrømmer at han nok bruke et banneord i den sammenheng:

– Hva i h…… er dette?, hadde han sagt om serveringen, men sier at dette absolutt ikke var myntet på kabinbetjeningen.

Slik vurderte ikke flypersonalet situasjonen. De gjorde mannen oppmerksom på at banning ikke var tolerert om bord, og at han kunne bli arrestert for sin «forstyrrende og fornærmende oppførsel», skriver britiske Express.

Det var akkurat det som skjedde.

Da flyet landet i Manchester ble det møtt av politifolk som kom inn og hente ekteparet ut av flyet, mens de øvrige passasjerene var tilskuere til hendelsen.

– Jeg har aldri følt meg så ydmyket noen gang, forteller ektemannen:

– Det var siste dag av vår bryllupsreise. Vi ble behandlet som kriminelle bare fordi vi hadde gitt uttrykk for vår mening om hvordan maten ble servert, fortalte mannen.

Etter at de hadde forklart seg for politiet på flyplassen, fikk de dra hjem.

Heller ikke politiet delte flyselskapets oppfatning av alvoret i saken. Noen dager senere fikk de nemlig beskjed fra politiet at de hadde lagt bort saken og ikke kom til å forfølge den videre.

En talsmann fra Thomas Cook sier til avisen at selskapet ikke beklager sin behandling av ekteparet.

– Sikkerheten til våre kunder og mannskap har alltid vår første prioritet, og vi vil ikke tolerere noen form for fornærmende oppførsel om bord på flyene våre, melder selskapet.

Lik flysmart24.no på Facebook