På jakt etter flybillettkupp? Her er noen muligheter

Flere relativt ukjente nettsteder kan gi deg tips om billige reiser, også til eksotiske strøk. Foto: TUI

De fleste kaster seg over søkemotorene når de skal lete etter gode reisetilbud. Mindre kjent er det at det fins en underskog av små og relativt ukjente reisenettsteder som kan tipse deg om priskupp på helt uvanlige reiseopplevelser.

De to mest sentrale stedene å lete for oss i Norge er to nettsider som har et skandinavisk fokus, og som konkurrerer heftig om å være først ute med prisnyhetene.

En av dem er FinalCall.travel som drives fra Danmark. Denne nettsiden fokuserer spesielt på flybonus-programmer, men er raskt ute når det dukker opp tilbud om billige flybilletter. Nettsiden følger med på løpende kampanjer både på økonomi- og businessklasser. FinalCall har en egen side for Norge.

I tillegg har vi den norske utgaven av  Insideflyer.no som villig vekk deler gode reisetilbud. Også denne har Skandinavia som utgangspunkt. Denne siden har også et svært aktivt forum der man også tipser om og debatterer gode billett-tilbud.

En liten luring er engelske Jacks Flight Club, der du kan abonnere på nyhetsbrev som jevnlig gir deg tips om gode flypriser til spesielt USA, Sør-Amerika og Asia. Siden den har sitt utgangspunkt i England har svært mange av tipsene start på engelske flyplasser. Med lave flypriser fra Norge til de britiske øyer skulle det imidlertid være mulig å benytte seg av de mange tilbudene som kommer på denne nettsiden.

Secret Flying er en liten skattkiste for de om liker å søke generelt etter reisemål med gode tilbud. Her kan du rett og slett søke på gode priser «fra Norge» til «uansett i verden», og fins det gode priser for tiden vil de kunne dukke opp her. Siden har også en Twitter-konto der pristilbud over hele verden pøses fortløpende ut.

Mange av leserne er kjent med Seatplans.com som de bruker for å sjekke hvilke seter som er de beste på flyet de skal bruke. Mindre kjent er det at dette selskapet også sender ut nyhetsbrev som blant annet omfatter gjeldende flybillettsalg. Ved å abonnere på nyhetsbrevet vil du jevnlig få beskjed om hvilke selskaper som har spesialtilbud på flybilletter.

Flynous.com er en blogg som også har sider spesielt rettet mot direkte feilprisede billetter, og også for reiser til og  fra de skandinaviske landene. Bloggen dekker ellers store deler av Europa. Det er imidlertid grunn til å gjøre oppmerksom på at feilprisede billetter kan bli kansellert av flyselskapene, så vent med å bestille hotell til du er sikker på at du virkelig får beholde billetten.

LoyalityLobby.com er en blogg som finske John Ollila står bak. Den som abonnerer på hans nyhetsbrev vil motta en strøm av aktuelle tilbud. Ofte har tilbudene utgangspunkt i Skandinavia, inkludert Oslo. Han har spesialisert seg på reisearrangørenes lojalitetsprogrammer, og dette preger siden. Men veldig ofte også gode flytilbud.

Lik flysmart24.no på Facebook