Flytrafikken i USA ledes utenom stormsenteret

Flybilletter for under hundrelappen på Black Friday. Foto: Airhelp

Uværet i USA har fått store konsekvenser for flytrafikken med hundrevis av avlyste avganger. Flytrafikktjenesten i USA leder nå trafikken utenom selve stormsenteret i et forsøk på å dempe konsekvensene.

Selv om orkanen Florence har blitt nedgradert i styrke, forårsaker uværet store problemer. Det er ventet at uværet vil treffe østkysten av USA for alvor i løpet av  fredag.

For luftfarten skaper Florence store trafikkforstyrrelser, og en rekke flyplasser er blitt stengt langs kysten av North og South Carolina, ifølge American Airlines. Mellom 1.200 og 1.400 flyavganger er blitt kansellert allerede.

På nettstedet Flightradar 24 Blog kan man se hvordan amerikanske luftfartsmyndigheter dirigerer flytrafikken utenom stormsenteret.

Foreløpig ser det ikke ut til at uværet skaper problemer for de som skal reise fra Norge med direkteflyene til USA:

LES OGSÅ: Sydenturen var kraftig feilpriset, sa nei til 65.000 kr i rabatt

– Nei, uværet har ikke hatt påvirket våre USA-ruter så langt, opplyser informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS til flysmart24.no fredag morgen. Fra Oslo Lufthavn har selskapet daglige avganger til New York.

Også Norwegians avgang til JFK-flyplassen i New York fredag kveld er oppført med avgang som normalt.

– Slik det ser ut nå så har uværet ingen konsekvenser for våre flyvinger til USA, opplyser informasjonsrådgiver Charlotte Holmbergh Joacobsson i Norwegian.

American Airlines har lagt ut en oppfordring på sine nettsider til  folk om å gi pengegaver til Røde Kors for å hjelpe de som blir ram,et, og lover bonuspoeng som belønning for de som gir over 25 dollar.

Det er erklært unntakstilstand i flere områder – North Carolina er det erklært unntakstilstand i South Carolina, Maryland, Virginia, Georgia og hovedstaden Washington.

Florence var først kategorisert som en orkan i kategori 4. Den er nå nedgradert til kategori 2, men kan likevel gjøre stor skade.

Det spesielle med Florence er at amerikanske værstasjoner har problemer med å si nøyaktig hvor stormen vil bevege seg.

Lik flysmart24.no på Facebook