Disse flyselskapene får 5 stjerner fra passasjerene

Kåringen til APEX har 25 flyselskaper verden over på listen over 5-stjerners flyselskap. Foto: Heathrow

Flypassasjerer over hele verden har avgjort: Dette er verdens 25 beste flyselskaper. I kåringen, som Airline Passenger Experience Association (APEX) står bak, er Norwegian og Finnair de eneste nordiske selskap med på den eksklusive listen i sine klasser.

Kåringen, som ble offentliggjort tirsdag kveld norsk tid, er foretatt blant 500 ulike flyselskaper verden over.

Det er passasjerenes egen dom som ligger til grunn for rangeringen, og baserer seg på de reisendes vurderinger på over en million flyreiser.

Norwegian havnet helt i toppen blant verdens lavprisselskaper, en utmerkelse som føyer seg inn i rekken av utmerkelser Bjørn Kjos & Co har hentet de senere årene for sitt norske lavprisprosjekt. Norwegian var et av ti lavprisselskaper verden over som ble smykket med fire stjerner, den høyeste rangeringen blant lavprisselskapene.

– Det er en ære å bli rangert som et firestjerners flyselskap av passasjerene som har reist med oss. Jeg vil takke alle våre 10.000 medarbeidere fra Bangkok i øst til Los Angeles i vest som hver dag gjør sitt ytterste for at våre kunder skal få en så god reiseopplevelse som mulig, sier konsernsjef Bjørn Kjos i Norwegian i en pressemelding etter kåringen.

Finnair, nasjonalt finsk selskap, er det eneste flyselskapet i Norden som kan blande seg inn i den ypperste klassen som ble gjort i klassen «verdens globale selskaper.» Dette er første gang det finske selskapet mottar fem stjerner fra APEX.

– Vi er både stolte og takknemlige for denne anerkjennelsen fra kundene våre, sier Robert Lönnblad, sjef i Finnair Skandinavia.

– Kundetilfredshet er noe vi jobber med hele tiden. Hver passasjer skal møte personlig og vennlig service i alle ledd. Vi har lagt stor vekt på å tilby personlig kundeservice, og har rullet ut ulike tiltak for å forbedre den overordnede kundeopplevelsen. Da er det fantastisk å se at det blir lagt merke til av kundene våre, sier Lönnblad.

Og SAS? Selskapet får tildelt 4-stjerner i klassen for globale flyselskaper, sammen med bl.a. Air France, British Airways og KLM.

Flyselskapene deles inn i tre kategorier: Globale flyselskaper, regionale flyselskaper og lavprisselskaper. Passasjerene har vurdert selskapet på generell basis, samt på fire underkategorier: komfort, service om bord, mat og drikke, samt underholdning og wifi.

Dette er listen over verdens 5- stjerner globale flyselskaper:

 • Aeroflot Russian Airlines
 • Air Canada
 • Air New Zealand
 • All Nippon Airways
 • American Airlines
 • Asiana Airlines
 • Austrian Airlines
 • Cathay Pacific
 • China Airlines
 • Delta Air Lines
 • Emirates
 • Etihad Airways
 • EVA Air
 • Finnair
 • Garuda Indonesia
 • Japan Airlines
 • Korean Air
 • LATAM Airlines
 • Lufthansa
 • Qantas Airways
 • Singapore Airlines
 • Qatar Airways
 • Swiss International Air Lines
 • Turkish Airlines
 • Virgin Atlantic

Og her er listen over verdens beste lavprisselskaper, som best kan oppnå 4 stjerner:

 • Allegiant Air
 • Citilink
 • Eurowings
 • IndiGo
 • Interjet
 • Jetstar Japan
 • Norwegian
 • Southwest Airlines
 • Thai AirAsia
 • WestJet

Lik flysmart24.no på Facebook