Slik kan din neste flytur bli med superjumboen

Det er enorme dimensjoner over et Airbus A380-fly. Foto: Airbus.

Verdens største passasjerfly, Airbus A380, virker fortsatt som et trekkpapir på mange flykunder selv om det er over 10 år siden kjempejumboen var ny. Her viser vi hvordan du enkelt kan finne nærmeste A380-avgang, og det med start fra norsk flyplass.

Siden Norge ikke har noen anløp av super-jumboen, må det nødvendigvis bli snakk om å først fly til en flyplass i Europa der verdens største passasjerfly har avganger.

Til dette formålet fins det en egen bookingside som gjør det svært enkelt å finne ut om du kan reise med en A380 på din neste langtur – enten du reiser fra Oslo, Ålesund, Trondheim, Bodø elle Tromsø.

Den finner du her og viser muligheten for å legge inn en del av reisen med A380 når fra alle de større flyplassene i Norge.

Dette er søkeverktøyet du trenger, utarbeidet av Airbus-fabrikken og laget for å gjøre det enkelt å finne frem til flyruter som blir operert med A380.

Mange er så oppsatt på å få fly kjempeflyet at de om nødvendig reiser store omveier for å få den sjansen. Ifølge Airbus-fabrikken har 200 millioner mennesker fått den erfaringen så langt.

Slik som Hamar-mannen Christian E. Bergheim som fikk ønsket om å fly A380 oppfylt da han var på tur sammen med sin bror i Asia.

På returen fra Tokyo tok de en seks timer lang omvei via Bangkok, ene og alene for å kunne fly superjumboen hjem til Europa, fortalte han til Aftenposten.

Den nærmeste muligheten for oss i Skandinavia er å reise til Dubai via København med flyselskapet Emirates. Kastrup har som eneste flyplass i Norden anløp av kjempeflyet, hver dag.

Emirates er verdens største operatør av super-jumboen som Airbus-fabrikken driver en meget aktivt kampanje for å få solgt inn oss flere flyselskaper.

Flytypen er elsket blant publikum, men flyselskapene har etter en lovende start med mange bestillinger, inntatt en mer kjølig holdning til den.

Årsak: Den er for dyr i drift. De fire motorene sluker drivstoff. Dessuten er det ikke alle flyplassene som kan ta de store flyene.

Den egner seg derfor best på de aller største flyplassene der det i dag er trangt om landings- og avgangstider (slot.). De selskapene som flyr med A380 kan tilby flere seter til tross for at mulighetene for å få flere slot er små.

Lik flysmart24.no på Facebook