Traff flyplassmur ved avgang, pilotene merket ingenting

To piloter i det nasjonale indiske flyselskapet Air India er satt å bakken etter en alvorlig hendelse sist fredag. Flyet de førte traff en mur rundt flyplassen under avgang, men pilotene fløy videre som om ingenting galt hadde skjedd.

Det var flyplassmedarbeidere som oppdaget at flyet måtte ha sneiet i gjerdet  fordi det ble oppdaget skader på det. Flyet tilhørte Air Indias datterselskap, Air India Express.

Ifølge CNN ble pilotene kontaktet av flysikringstjenesten etter at det hadde tatt av, men de svarte at alt var i orden og at de ikke hadde merket av flyet hadde vært borti noe under avgang.

Flyet, av typen Boeing 737-800, kom fra en flyplass sør i India, Trichy, og skulle til Dubai i De Forente arabiske emirater.

Da hendelsen ble oppdaget og bekreftet, ble det besluttet å omdirigere flyet til flyplassen i Mumbai. Der landet flyet uten problemer.

Pilotene ble etter landing suspendert fra sine stillinger.

En talsmann fra Air India sa etterpå et flyet var tydelig skadet, men oppga ifølge CNN ingen detaljer om skadene det var blitt påført i sammenstøtet med veggen rundt flyplassen.

Flyet hadde 130 passasjerer og et mannskap på seks.

Air India har etterpå forsikret at selskapet arbeider tett med landets luftfartsmyndigheter for å etterforske hendelsen.

Lik flysmart24.no på Facebook