Nordmenns feriefavoritt vil ha flere «kvalitets-turister»

Spania trekker til seg færre turister. Nå vil myndighetene satse på å få flere "kvalitets-turister." Dette bildet er fra Malaga. Foto: Ving

Turistindustrien i nordmenns feriefavoritt Spania har måttet tåle nedgang i besøket i år. I motsetning til hva man skulle tro skaper en slik utvikling tilfredshet hos myndighetene.

Ferske tall som Spanias turist- og industriminister, Reyes Maroto, har lagt frem viser at antallet besøkende i år vil havne på 81.2 millioner personer.

Det er et fall på 0,8 prosent i forhold til i fjor. Tallet ventes å bli større utover i året, skriver avisen Majorca Daily Bulletine.

Det som imidlertid skaper glede hos myndighetene er at pengebruken blant turistene viser et klart oppsving.

Der oppfattes det som «svært positivt» at turistene kommer til å bruke 2,8 prosent mer under opphold i Spania enn de gjorde i fjor.

Nå satser landets turistmyndigheter på å trekke til seg enda flere av det de omtaler som «kvalitets-turister», de besøkende som også bruker mye penger under sine besøk til landet.

Maroto sier at utviklingen viser at det er en normalisering av turiststrømmen, og hun legger til:

– En økning i kvaliteten på turistene, som hun sier.

Nå sier Maroto at de sentrale turistmyndighetene jobber samme med lokale krefter på bl.a. Mallorca for å skape mer kvalitet enn kvantitet.

Nedgangen i antall utenlandske turistbesøk merkes både på de baleariske øyene – Mallorca, Menorca og Ibiza – men også i et ellers svært populært område som Katalonia der Barcelona er selve trekkplasteret.

Det er akkurat disse stedene som også har vært utsatt for det heftigste trykket av ankommende turister, og også de stedene som har opplevd de fleste antiturist-aksjonene. At trykket letter er ikke noe ministeren beklager:

– De baleariske øyene har begrenset kapasitet, sier turistministeren ifølge den engelskspråklige avisen.

Lik flysmart24.no på Facebook