Aksjonerer mot alle turister som ferierer ulovlig

Nå skal Thailand ha ut turister som ikke har overholdt visum-fristen. Foto: Ving

Myndighetene i Thailand har iverksett en større politiaksjon som har til hensikt å finne, straffe og utvise turister som ikke overholder utreisefristen fra landet. Over 1000 personer har hittil blitt avslørt.

Blant annet har politiaksjonen rettet seg mot turister som bor på hoteller i et av nordmenns favorittreisemål i landet, Phuket.

Det norske Utenriksdepartementet gjør det klart at det ikke er noen spøk å bryte visumfristen:

Oversittes innreisestempelets eller visumets varighet, risikerer man å bli varetektsfengslet, bøtelagt og deportert ut av landet på egen regning. I tillegg risikerer man å bli nektet adgang til Thailand i fremtiden.

Aksjonen kommer fordi landets myndigheter har sett seg lei av besøkende som ikke etterkommer landets visumregler.

Derfor har det en tid pågått en aksjon rettet mot hoteller og vandrerhjem for å sjekke om de som bor der fortsatt har rett til å oppholde seg i landet. De som ikke har overholdt fristene blir bøtelagt, havner på en svarteliste og blir uttransportert, ifølge den svenske avisen Aftonbladet.

Norske borgere på turistbesøk kan ifølge Utenriksdepartementet oppholde seg uten visum i Thailand i inntil 30 dager dersom man ankommer med fly. Et slikt opphold kan forlenges én gang for 30 nye dager hos lokale immigrasjonsmyndigheter.

Offensiven mot utlendinger uten gyldig visum har pågått over flere uker.

Avisen skriver at tusenvis av besøkende er blitt tatt av politiet i aksjonen som har gått under navnet  ”X-ray outlaw foreigners”.

Bare i Phuket er 583 personer grepet for å ha ignorert plikten til å forlate landet når visumet har utløpt. Ingen av disse kunne vise frem et gyldig dokument.

– Denne måneden har vi søkt gjennom 397 overnattingssteder, og oppdaget mange reisende som har vært for lenge, sier sjefen for Immigrasjonsdepartementet, Col Kathathorn Kumthieng, til lokale medier.

Politiet er også på jakt etter personer  som har tatt seg inn i landet i den hensikt på begå forbrytelser.

De som har blitt tatt i denne aksjonen har straks blitt sendt ut av landet. Ifølge den svenske avisen dreier dette seg bl.a. om personer fra Finland, Tyskland, USA og  Russland.

Dessuten folk fra Thailands naboland som Vietnam, Burma og Kambodsja.

Lik flysmart24.no på Facebook