Bagasjestuer fanget inne i lasterommet da flyet tok av

Alle bagasje-stueres verste mareritt skjedde da den ansatte ble låst inne i American Airlines-flyets bagasjerom. Foto: American Airlines

Den 23-årige bagasjestueren opplevede alle flyarbeideres verste mareritt: Han ble låst inne i flyets lasterom og var fanget inne i flyets buk da det tok.

Dette skjedde sist lørdag, da mannen jobbet med et American Airlines-fly som skulle fra Kansas City til Chicago.

Den ansatte var en av tre som jobbet med å laste flyet, en Boeing 737-800, med bagasje. Flyet var en såkalt «red eye flight» og skulle grytidlig av gårde, klokken 05.52 om morgenen.

Mannen hadde ansvaret for det fremste bagasjerommet, men dette ble ifølge avisen USA Today ikke brukt fordi det ikke var så mye bagasje at de trengte å bruke det.

Mannen har i ettertid erkjent at han hadde vært påvirket da han var på jobb, og hadde falt i søvn inne i lasterommet fordi det ikke var noe å gjøre.

Han merket dermed ikke at lasteluken ble lukket og flyet takset ut for å ta av. Han ble med på den 1 time og 38 minutter lange flyturen, og hendelsen ble ikke oppdaget før flyet ankom O’Hare International Airport.

Den ansatte hadde ikke mobiltelefon med seg og fikk derfor ikke varslet om sitt uvanlige fangenskap før lastelukene ble åpnet ved ankomst.

Mannen skal ikke ha tatt skade av den ufrivillige turen fra Kansas. Også flyenes lasterom er trykk-kabiner og oppvarmet fordi dyr blir fraktet der.

American Airlines har etterpå undersøkt hendelsen og suspendert den ansatte

En talsmann for politiet i Chicago, Anthony Guglielmi, fortalte media etterpå at mannen hadde erkjent ansvar for det som hadde skjedd og at han var satt på første fly tilbake til Kansas, uten at politiet fant grunn til å åpne sak mot ham.

Denne gangen fikk mannen imidlertid plass i flyets passasjerkabin.

Lik flysmart24.no på Facebook