Tømte to flasker vin, så ville piloten ut å fly

Bussjåføren kjente at det stinket alkohol av den 42 år gamle piloten da mannskapet ble skysset til flyplassen. Han varslet politiet. Andrepiloten ble sjekket og deretter straks arrestert.

Hendelsen inntraff sist søndag på Heathrow-flyplassen utenfor London.

Mannen jobber i Japan Airlines og skulle fly fra London og hjem til Tokyo, skriver nyhetsbyrået AP.

Han rakk ikke å gå om bord i flyet før politiet slo til, etter å ha blitt tipset av bussjåføren som ikke var i tvil om at det luktet sterkt av alkohol av mannen.

Politiets alkohol-test bekreftet dette, til fulle.

Mannen ble målt til 189 milligram alkohol per 100 milliliter blod.

Piloten la straks alle kort på bordet, og ble siktet for brudd på den britiske luftfartsloven. Han sitter nå varetektsfengslet, og blir det frem til saken skal opp for retten.

Det var ikke småtterier mannen hadde kjørt i seg før han skulle ut og fly. Han har overfor politiet erkjent å ha drukket to flasker vin pluss fem bokser øl.

Flyselskapet har beklaget episoden overfor publikum, og opplyser at flyet ble mer en halvannen time forsinket på grunn av pilot-hendelsen.

Japanske flyselskaper har den siste uken gjort seg ufordelaktig bemerket etter flere alkohol-historier blant det flygende personellet.

AP skriver at denne episoden inntraff bare noen dager etter at et annet japansk flyselskap, All Nippon Airways, ble tvunget til å avlyse fem innenriksflyvninger fordi en pilot hadde blitt uvel som følge av heftig drikking natten før.

Også en Norwegian-kaptein er blitt arrestert, mistenkt for å ville fly i beruset tilstand. Hendelsen inntraff på flyplassen i Helsingfors fredag. Flyet skulle til Dubai. Det er usikkert hvor høy promille piloten hadde eller om det dreide seg om alkohol eller narkotika, skriver Hufudstadsbladet. Piloten ble ført bort av politiet, men ble sluppet fri senere på kveden.

Lik flysmart24.no på Facebook