Har laget «bagasje-jakke» i protest mot Ryanair-gebyr

Lee Cimino akter ikke å betale de nye håndbagasje-gebyrene hos Ryanair. Foto: Privat

Lavprisselskapet Ryanair har nettopp innført gebyr for å ta med trillekoffert inn i flykabinen. Det har engelske Lee Cimino bestemt seg for at han ikke under noen omstendighet akter å betale.

Derfor har han også vært villig til å gå mye lenger enn passasjerer flest for å unngå å måtte ut med pengene det er snakk om:

Han har rett og slett fått spesiallaget en «bagasje-jakke» som har en helt spesiell utforming.

Som bildet ovenfor viser har han fått sydd inn en rekke lommer inne i jakken sin. Der putter han ulike ting som han normalt ville ha lagt i en håndbagasje.

Dermed har han ingen håndbagasje. Han spaserer om bord i Ryanair-flyene og legger jakken i bagasjehyllen. Gebyr for å ta med jakken? Null, selvsagt.

Hele prosjektet har Lee, som er fra Stoke-on-Trent, lagt ut på en egen video på Facebook.

Artikkelen fortsetter under videoen.

How to beat the new Ryanair baggage charges

This is for you if you've ever been frustrated by Ryanair. This is how you get around the new baggage charges every time. It might even make you smile 😀

Publisert av Lee Cimino Søndag 4. november 2018

Til Huffington Post forteller mannen at han hadde regnet med å bli stanset med sin voluminøse påkledning da han forleden testet ut jakken på en tur fra Manchester til Belfast. Men han skled rett gjennom både innsjekk og ombordstigning, uten noen problemer i det hele tatt.

– Jeg liker Ryanair, det er ikke det. Jeg synes bare at selskapet med den den nye avgiften går litt langt. Jeg riser mye med selskapet, men dette nye gebyret irriterer meg, sier Cimino til avisen.

Nå er engelskmannen absolutt ikke alene om å protestere mot de nye bagasjebestemmelsene.

I dagene etter at selskapet innførte de nye reglene, haglet det med sinte kommentarer fra kunder.

Endringen består i at det fra 1. november kun er mulig å ta en liten bag – for eksempel en pc-bag, gratis inn i flyet som håndbagasje.

Skal man ta med en trillekoffert, som før var gratis, må man ut med 66 kroner for å kjøpe produktet «prioritert ombordstigning», eller legge ut 75 kroner for bare bagasjen.

Lik flysmart24.no på Facebook