Passasjerer måtte betale reparasjon før flyet fikk ta av

Mannskapet på LOT-flyet ble bedt om å betale kontant. Det kunne de ikke. Foto: LOT

Passasjerene måtte legge ut flere tusen kroner for det polske flyselskapet LOT før et av deres fly fikk ta av fra Beijing. Flyet var blitt reparert, men fikk ikke forlate flyplassen før pengene for jobben var på bordet.

Hendelsen inntraff sist mandag.

Mannskapet på den relativt nye Boeing 787 Dreamliner hadde ved ankomst til den kinesiske hovedstaden oppdaget at en av hydraulikk-pumpene var lekk.

Feilen måtte reparertes før flyet kunne vende tilbake til Warszawa, men ifølge nettstedet Aero Times forlangte selskapet som leverte delene kontant betaling for jobben.

Dette er svært uvanlig, og rammer normalt bare selskaper som man vet er i økonomisk trøbbel og som man er usikker om vil være i stand til å betale i ettertid.

Men leverandøren sto på sitt. Verken kapteinen eller noen av de andre av de andre ansatte var imidlertid i stand til å betale summen på ca. 3.100 kroner i kontanter, eller 2500 kinesiske Yuan.

Det var da en av de ansatte på flyet fikk en idé om hvordan de kunne løse situasjonen. Noen av passasjerene ble spurt om de hadde kontanter på seg.

De klare etter hvert å samle sammen den riktige summen som de var villige til å legge ut for LOT slik at flyet kunne få ta av.

Flyet kunne da forlate den kinesiske hovedstaden, om enn kraftig forsinket.

LOT, som er et Star Alliance-selskap og samarbeidspartner med SAS, er i ettertid svært ubekvem med hendelsen. Selskapet opplyser at mannskapet er utstyrt med både kredittkort og kontanter slik at de skal kunne ordne opp i slike situasjoner på vegne av selskapet.

– De skal aldri be passasjerene om penger for å løse situasjoner, sier selskapet i en kommentar til episoden i Beijing. Selskapet sier at de ikke ble spurt om å råd i den akutte situasjonen.

Nå ble de som la ut pengene skikkelig honorert da de kom til tilbake til den polske hovedstanden. De fikk pengene tilbake straks, i tillegg til at de ble påskjønnet med gratis flybilletter.

Lik flysmart24.no på Facebook