Dette hotellet er kun for kvinnelige gjester

Rommene på Spanias første hotell kun for kvinner vil bli holdt i hvitt og rosa. Foto: Som Hotels

Det skapte ramaskrik i den norske charterbransjen for over 10 år siden introduserte hoteller kun for voksne. Nå kommer en ny variant av eksklusive botilbud: Nå åpnes det hotell kun for kvinner.

Det skjer på Mallorca, og det nyrenoverte hotellet tar sikte på å åpne dørene til våren neste år.

Hotellet skal få fire stjerner, og det ligger i byen Porto Cristo på den populære ferieøyas østlige side. Litt sør for Cala Millor, velkjent feriested for norske pakketurister.

Hotellet skal hete Som Dona.

Det er nemlig kjeden Som Hotels som står bak det uvanlige prosjektet, som blir det første hotellet i Spania som er beregnet på utelukkende kvinnelige gjster.

Ikke nok med det, også de aller fleste av de ansatte skal være kvinner. Men her vedgår de ansvarlige i hotellkjeden at de er tvunget til å følge spansk likestillingslov, og det betyr at det vil bli et fåtall mannlig ansatte også.

De som har innsikt i hotellmarkedet mener dette tiltaket har stor sannsynlighet for å lykkes:

– Noen kvinner føler seg mer bekvem i et miljø med bare andre kvinner, så jeg kan godt forestille meg at dette vil være et godt tilbud til venninner som vil slappe av i et par dager, sier den spanske hotellanmelderen Annie Bennett til nettstedet I News.

Hotellet får tre etasjer, det byr på egen pool og et eget velværesenter.

Aldersgrensen for å kunne bo på det nye hotellet blir 18 år. Hotellet får 39 rom og vil ha et gjennomgående rosa preg.

Kjedeledelsen sier at serveringen på hotellet skal baseres på sunne råvarer, noe kvinnelige kunder har gitt uttrykk for at de foretrekker i hotellets undersøkelser.

Lik flysmart24.no på Facebook