Dette er de skitneste stedene på hotellrommene

De skitneste stedene på hotellrommet er ikke alltid det man tror. Illustrasjonsfoto: Knut-Erik Mikalsen

Hvis du tipper på badet når du blir spurt om hvor på hotellrommet det skitneste stedet er, så brenner tampen. Men det er flere steder man skal passe seg for hvis målet er å unngå for mange bakterier.

Det fins flere undersøkelser som viser at hotellrommene slett ikke er så rene som vi kanskje liker å tro når vi rykker inn.

En av dem ble tidligere i år ble presentert på American Society of Microbiology, viste at den aller største bakteriekonsentrasjonen var et sted som de fleste ikke ville gjettet: Sengeteppet.

Mens hotellene vasker sengetøyet mellom hver gjest, skjer det samme ikke med sengeteppet som dermed blir brukt flere ganger av ulike gjester før det blir renset.

– Det beste er å unngå kontakt, mener lektor i miljøhelse ved Universitetet i Arizona, Kelly Reinolds til avisen Time. Hun anbefaler besøkende om å ha med seg antibakterielle servietter for å bruke der bakteriebombene vanligvis fins.

Et annet sted som alltid kommer høyt opp på listen over skitne steder på hotellrom er hårføneren.

Sist ble dette bekreftet i en undersøkelse som den amerikanske mikrobiologieksperten Charles Gerba foretok for tv-kanalen «Good Morning America.»

Et tredje sted man skal passe seg for er lysbryterne, som også har det til felles at de ikke blir vasket svært ofte. Også tv-kontrollen er en av synderne, den blir ikke ofte nok rengjort til tross for at de fleste gjester bruker den under oppholdet.

Heller ikke hotellpermen som pleier å ligge på nattbordet eller på speilbordet. Svært mange av gjestene orienterer seg nettopp ved å bla i disse permene, som heller ikke blir rengjort ofte nok.

Hvis man ikke bruker antibakterielle kluter på de stedene som er skitnest, anbefaler Reinolds at man vasker hendene ofte, og også unngår å gni seg i øynene når man har berørt flater som erfaringsmessig har høye bakterieforekomster.

Lik flysmart24.no på Facebook