Fleipet om terror på Snapchat – ble kastet av flyet

Det ble ikke noen flytur for 21-åringen som fleipet med terror på flyet. Illustrasjonsfoto: Knut-Erik Mikalsen

Det er ikke spesielt smart å fleipe om terror når man sitter i et fly. Det har som regel bare én utgang – det blir ikke noen flyreise.

Slik gikk det med 21-åringen som nylig skulle fly med selskapet Jet Airways. Mannen skulle fly fra Calcutta til Mumbai. Han skulle på et jobbintervju.

I stedet ble han geleidet av flyet og overlatt til politiet.

I et forsøk på å spøke med terror tok mannen et bilde av seg selv mens han satt inne i flyet, som var klar til avgang.

Han tok et lommetørkle foran ansiktet, la an et truende utseende og tok et bilde av seg selv som han la ut på Snapchat med teksten: «Terrorist om bord, jeg knuser kvinnenes hjerter.»

Det var bare det at andre passasjerer observerte hva mannen gjorde. En passasjer som satt bak mannen så ordene «terrorist» og «knuse.» Det så ikke vedkommende det morsomme i og ga beskjed til besetningen.

Mannen ble ifølge avisen Daily Mail hentet ut av flyet av flyplassens sikkerhetspersonell og overlatt til politiet. Mannen ble etter hvert sluppet løs. Etter å ha snakket med mannen og sjekket hans bagasje var det nokså åpenbart at han ikke hadde til hensikt å begå terrorhandling under flyturen.

21-åringen er ikke alene om å bli nektet å gå om bord på fly etter å ha kommet med det man mente var morsomme bemerkninger om terror i forbindelse med en flyreise.

En franskmann ble for noen år siden nektet å gå om bord på flyet på Sandefjord Lufthavn etter å ha spøkt med at han hadde en bombe i bagasjen.

SAS og Norwegian har de senere årene nektet flere personer å reise med fly til USA fordi de har spøkt om det samme.

Det har kommet nye regler for avreise til USA der innsjekkingspersonalet skal stille den reisende en del faste spørsmål. Blant disse er om de har pakket bagasjen selv, om de tar med gjenstander for andre eller om uvedkommende har hatt tilgang til bagasjen etter at den reisende har lukket den.

I slik situasjoner har enkelte falt fro fristelsen til å være morsom med bl.a. å si at «de har en pakke med til Osama bin Laden» eller brukt ordene «bombe i kofferten.»

Felles for disse er at de ble nektet å gå om bord på flyet, uansett hvor mye de har forklart forsøket på å være morsomme og unnskyldt oppførselen sin.

Når folk fleiper med slike forhold, er dette noe bakkemannskap er opplært til å reagere på:

– Ofte er det slik at personer som er nervøse tyr til fleip. Det er noe vårt personale opplært å være årvåkne overfor,  sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS.

Lik flysmart24.no på Facebook