Advarer grekerne mot å skru opp prisene

Kraftig vekst i turismen til Hellas de siste årene, her fra Samos. Foto: TUI

De greske øyene opplever en kraftig vekst i besøket, og turistøkningen vil fortsette til sommeren. Nå blir grekere advart mot å utnytte denne situasjonen med å sette opp prisene.

Det er ingen hvem som helst som kommer med denne advarselen, men presidenten i den tyske Federal Association of the German Tourism Industry (BTW), dr. Michael Frenzel.

Tyskland, med sine 80 millioner mennesker, er en viktig kundegruppe for alle de populøre feriemålene i Europa.

Beskjeden ble gitt ansikt til ansikt med hele den greske turistindustrien i Athen for noen dager siden, og Frenzels budskap til spesielt hotelleierne var ikke til å misforstå:

– Vær forsiktig med prisøkninger. Konkurransen om turistene vil bli hardere og dere blr derfor være forsiktig i prising av produktene deres, sa Frenzel.

Han oppfordret hotellindustrien til å forbedre sine produkter ytterligere.

Kjente feriesteder som Mallorca og Kanariøyene har det siste året fått merke at turistene har vendt dem ryggen, bl.a. på grunn av kraftige prisøkninger. Også norske turister har sviktet øyene.

Begge feriemålene har de senere årene profitert på at populære feriemål som Tyrkia og Egypt har vært uaktuelle på grunn av terror og politisk ustabilitet. De utnyttet situasjonen til å øke sin egen fortjeneste ved å sette opp prisene, noe som har straffet seg. Mange har derfor heller valgt å feriere i Hellas og Tyrkia fordi hotellprisene der har vært lavere.

Gresk turistindustri ble hardt rammet av den økonomiske krisen i EU-sonen, men har klart å komme seg over  problemene.

Den greske turistministeren forsikret om at regjeringen vil legge grunnlag for at den fremgangen industrien har hatt de senere årene, skal fortsette:

– Ved å ha en bevisst strategi de senere årene har vi opplevd en utrolig fremgang, og en økning i ankomster fra utlandet med 35 prosent. Det er stor interesse for det greske turistproduktet og også å investere i industrien, sa Elena Kountoura på konferansen.

Hun tilbakeviste oppfatningen om at gresk turisme vokser fordi den profiterer på uro i andre land, og viser til at et nærliggende ferieland som Tyrkia – plaget av terror de senere årene – også vokser samtidig med Hellas.

Lik flysmart24.no på Facebook