Ga bort førsteklasse-plassen til mor med sykt barn

Kelsey Zwick og lilla Lucy fikk fly på første klasse på Amerivcan Airlines Foto: Privat/Wikipedia

En fremmed amerikaner er blitt den store førjulshelten på sosiale medier etter sin hjertevarme opptreden på en flyving mellom Orlando og Philadelphia. Han ga bort plassen sin på første klasse til et kronisk sykt barn.

Kelsey Zwick reiste med sin 11 måneder gamle datter Lucy med American Airlines på den to og en halv timer lange flyturen fra Florida i forrige uke.

Det gjorde også den ukjente mannen. Men i motsetning til barnet og moren som var henvist til en trang tilværelse på økonomiklasse, reiste mannen på første klasse, og hadde god og romslig plass om bord.

Mannen hadde åpenbart lagt merke til moren som reiste med det lille barnet som var kronisk syk, og som var avhengig av oksygentilførsel. Med alt utstyret ble det trangt for dem der bake i flyet.

Barnet ble født prematurt og skulle til nok en behandling på Children’s Hospital of Philadelphia. Barnet var født med lungesykdom som gjorde henne avhengig av oksygentilførsel.

Det var da en flyvertinne oppsøkte moren og ga beskjed om at de kunne få flytte frem til første klasse, skriver bladet Travel and Leisure.

En av passasjerene hadde gitt den kabinansatte beskjed om at han gjerne ville at det syke barnet og moren skulle få hans plass slik at de kunne reise mer behagelig.

Moren skriver på Facebook i etterkant av turen at hun aldri fikk se hvem den gavmilde mannen var, men at hun ble overveldet av mannens vennlige handling.

Hun takker ham av hele sitt hjerte for at de gjorde den tunge turen til hospitalet til en god opplevelse.

-Til deg på 2D. Jeg kjenner deg ikke, men jeg antar at du så oss et sted. Jeg slepte på en barnevogn, hadde en bleiepose med meg og en oksygenmaskin med til datteren min, skriver Kelsey som sa at datteren tydelig hadde satt pris på bekvemmeligheten og oppmerksomheten de fikk der fremme.

– Jeg kan nesten ikke vente med å fortelle dette til min datter, skrev moren.

Etter at innlegget hadde stått på Facebook, fikk kvinnen kontakt med den ukjente mannen. Det viste seg at hendelsen skjedde på hans bursdag.

-Han takket meg, for dette var en bursdag han ville huske. Det var en av hans beste dager, fortalte han.

Mannen hadde avsluttet slik:

– Jeg er så glad at vi var på samme flyvning.

Lik flysmart24.no på Facebook