Stjeler 80.000 kr fra håndbagasje i sikkerhetskontrollen

Tyveriet i sikkerhetskontrollen på Roma-flyplassen ble fanget av et overvåkingskamera. Foto: YouTube

Det er mange flyreisendes mareritt: Du skal gjennom sikkerhetskontrollen, og mister oversikten med håndbagasjen mens sikkerhetssjekken pågår. Da kan det skje tyverier, slik som i dette tilfellet.

Takket være et overvåkingskamera ble dette tyveriet i sikkerhetskontrollen på en flyplass i Roma oppdaget tidsnok til at denne frekke tyven ble tatt.

Episoden skjedde på Fuimicino-flyplassen i Roma for noe dager siden, og hele videoen som i detalj forklarer hendelsen ble lagt ut på YouTube sist mandag, forteller avisen The Independent.

Mannen som eide pengene skulle reise fra den italienske hovedstaden og hadde to konvolutter med kontanter som han skulle bruke til å betale for medisinsk behandling for en slektning.

I distraksjonen, mens de begge skal gå gjennom røntgenmaskinen, ser mannen bak sitt snitt til å stjele fra den andre reisendes kasse. Eieren blir holdt igjen for ekstra kontroll, og kassen hans med pengene blir liggende uten eierens tilsyn.

Der legger man som kjent metallgjenstander og andre verdisaker mens man selv går gjennom røntgenmaskinen.

Artikkelen fortsetter under videoen, som du kan spille av her:

Den uheldige passasjeren oppdager straks at pengene er borte når han skal samle sammen eiendelene sine igjen.

Heldigvis for ham klarte flyplasspolitiet å identifisere tyven raskt nok til at de klarte å stanse ham før han rakk å gå om bord på flyet sitt til Russland.

Det viste seg at det var mye penger i de to konvoluttene, ikke mindre enn 8.000 euro – nærmere 80.000 norske kroner – var innholdet.

Tyven hadde ikke pengene på seg. De hadde han stukket vekk på et toalett på flyplassen, og politiet mener det var opplagt at han skulle plukke opp pengene når han returnerte. Pengene ble funnet og returnert til eieren.

Flysmart24.no har snakket med Avinor, og kommunikasjonsrådgiver Lasse A. Vangstein sier at Avinor ikke har noen statistikk over omfanget av tyverier i sikkerhetskontrollen, men at sikkerhetskontrollen også i Norge blir kameraovervåket.

Lik flysmart24.no på Facebook